muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Un vespre amb Xesca Ensenyat a la Fundació Musical ACA

186505

Aquest divendres, 30 de juliol, a les 21 hores, al mirador Ramon Llull de la Fundació Musical ACA -Son Bielí, Búger- es presenta una obra inèdita de la finada Xesca Ensenyat, Babalusa, la medusa.

L'obra, editada pel Gall Editor, de la qual ha tengut cura el fill, Marc Cerdó, es presenta amb un doble format. Primer, amb un col·loqui entre Marc Cerdó i els poetes Carles Rebassa i Francesc Company. I, després, amb una dramatització de l'obra a càrrec del grup Heura Teatre.

Per acabar, hi haurà un sopar a l'Aula de Gastronomia de la Fundació. L'acte estarà restringit a 45 persones a causa de la pandèmia.

Es poden reservar les entrades aquí: https://ticketib.com/events/un-vespre-amb-xesca-ensenyat

Heura Teatre. La dramatització de Babalusa, la medusa

Babalusa és una lectura dramatitzada de l’adaptació que ha fet Heura Teatre de la novel·la de Xesca Ensenyat, Babalusa, la medusa. Per a aquesta adaptació s’ha volgut preservar la riquesa textual, de vocabulari, de parèmies i d’imatges de l’escriptora, destacant la seva capacitat per retratar la persona humana, les seves misèries, des d’un punt de vista sorneguer i àcid. A la vegada, es fa incís en el retrat de la societat mallorquina dels setanta que va protagonitzar el bum turístico-urbanístic, del qual encara patim les conseqüències i que fa dels diàlegs un tema molt actual. En l’adaptació s’han anant trenant diferent fragments del llibre per tal que les paraules que surten a l’obra siguin el més fidel possible a l’original, en aquest aspecte.

Per a aquest muntatge es parteix de la protagonista de l’obra, Biana Muntaner, i dels dos personatges que ella considera cabdals per a la seva vida, Don Marçal Peralada i Sor Barceló, superiora d’un col·legi de monges, on va estar interna la protagonista. El repartiment corre a càrrec d’Aina Vallès, Biel Mesquida i Paco Esteve i la dramatúrgia i direcció de la mà de Margalida Estelrich.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.