algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

[VÍDEO] Biel Mesquida, Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català

Comença el compte enrere per a la nova edició de La Setmana del Llibre en Català, l'esdeveniment literari més important. Tal com es va fer en l’edició de l’any passat, La Setmana s’ha adaptat a la situació actual, i s’instal·larà (com ja es va fer l’any passat) per a complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat, al Moll de la Fusta de Barcelona.

Consolidada ja com un dels esdeveniments culturals més importants (per projecció, volum de negoci, participants, assistents, difusió…), La Setmana vol continuar sent un estímul i servir a la promoció de la lectura de llibres en català, «contribuint així al creixement del nombre de lectors en la nostra llengua i col·laborar en la construcció d’un país molt més culte, més lliure».

Andorra, la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià també seran presents a La Setmana amb la participació del Ministeri de Cultura del Govern Andorrà, l’Associació del Llibre del Pirineu, l’Associació d’Editors d’Andorra, l’Associació d’Editors del País Valencià, i Editors de les Illes Balears Associats.

25è Premi Trajectòria, per a Biel Mesquida

El Premi Trajectòria des del 1997 es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació i en aquesta edició arriba al 25è aniversari. El Palmarès del Premi Trajectòria ha reconegut, al llarg d’aquests anys, trajectòries sòlides, trajectòries compromeses amb el sector literari en català, siguin creadors, gestors, editors, distribuïdors o llibreters.

El guardonat d’aquesta edició, Biel Mesquida i Amengual, ha estat reconegut pel seu compromís vital amb la llengua i la cultura en català, per la seva trajectòria consolidada com a narrador, com a poeta i com activista i agitador cultural.

«Per l’ambició literària inqüestionable. Perquè, en lloc de repetir-se, no ha parat d’experimentar amb els llenguatges. Perquè és un bon comunicador i una persona propera que sap connectar amb el públic, però encara hi ha molts lectors que l’han de descobrir», han remarcat.

El seu primer text novel·lesc, L’adolescent de sal (1973), premi Prudenci Bertrana, fou censurat dos anys per la dictadura franquista i és considerat com un dels llibres més innovadors de la literatura catalana contemporània.

Mesquida és un escriptor–poeta tot terreny, agitador, gestor cultural i divulgador de la ciència. Podem destacar el seu poemari El bell país on els homes desitgen els homes (1974), la novel·la Puta-marès (ahí) (1978), el llibre de contes Doi (1990), les novel·les Excelsior o el temps escrit (1995), premi Ciutat de Barcelona i premi de la Crítica, i Vertígens, Premi Ciutat de Palma, així com els llibres de contes T’estim a tu (2001), Els detalls del món (2006), premi Nacional de Literatura Catalana, Acrollam (2008), Llefre de tu (2012), L’ull Gaudí (2014), Trèmolo (2015), i el poemari Carpe momentum (2021). També és recitador, traductor, dramaturg, guionista de cinema i col·laborador dels mitjans de comunicació.

El 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi. Va fundar, i dirigeix des de fa 23 anys, el Festival de Poesia de la Mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.