cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

Roser Caminals guanya el 41è Premi Sant Joan amb 'Garbo parla', una novel·la sobre el famós espia català

L'escriptora i professora de literatura Roser Caminals és la guanyadora del 41è Premi Sant Joan de literatura catalana amb 'Garbo parla'. La novel·la premiada té com a únic protagonista l'agent secret català Joan Pujol i Garcia, àlies Garbo, que va jugar un paper decisiu a la Segona Guerra Mundial, enganyant els nazis sobre el lloc i l'abast del desembarcament de Normandia.

El jurat del premi, format per Jordi Coca, Valèria Gaillard, Najat El Hachmi, Carme Riera, Albert Forns i com a secretari sense vot, el director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joan Carles Sunyer, han seleccionat la novel·la de Caminal d'entre 108 obres presentades, «per l’alta qualitat, la manera brillant de defugir els tòpics del gènere a través de la complexitat dels personatges i la solidesa estructural de la novel·la».

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el BBVA, el guardó, instituït per Caixa Sabadell l'any 1981, és un dels més ben dotats de les lletres catalanes: 35.000 euros lliures d’impostos, a banda dels drets d’autor. Edicions 62 es fa càrrec de l’edició comercial de l’obra guanyadora. El premi s'ha lliurat aquest dimarts en un acte presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que ha tingut lloc al Saló Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Roser Caminals viu als Estats Units. Nascuda a Barcelona el 1956, Ha publicat 'Les herbes secretes' (1999), 'El carrer dels Tres Llits' (2002), 'La petita mort' (2004), 'La dona de mercuri' (2006), 'La seducció americana' (2009) 'Cinc-cents bars i una llibreria' (2010) i 'Els aliats de la nit' (2015).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.