nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Presenten Illa Sonora, l'arxiu digital de música feta a Mallorca

Illa Sonora, un projecte sense ànim de lucre que té per objectiu recuperar, preservar i difondre el patrimoni musical de Mallorca, es va presentar en públic fa pocs dies a l'Espai Mallorca de Barcelona. A diferència dels arxius convencionals, aposta per les eines digitals i també treballa amb diverses iniciatives paral·leles per fer conèixer la música passada i present de l'illa.

L’element principal del projecte és una plataforma web que posa a l'abast de tothom informació d'artistes, grups, discos i concerts de qualsevol estil i època i permet escoltar les cançons amb permís dels autors. És un arxiu digital amb elements d’enciclopèdia i de servei de música en continu —permet crear llistes de reproducció i connectar amb Spotify—, fent-lo atractiu per al públic general alhora que és una eina per a la recerca musical.

L’equip impulsor, format per una desena de membres joves, s’ha constituït com a associació i es va presentar en un acte a l’Espai Mallorca, que va ser emès en directe a YouTube i que es pot recuperar al canal de l'entitat. El pròxim 7 d’agost, a més, es farà una segona presentació a Can Alcover, a Palma.

Una de les novetats presentades va ser una aplicació per a Android per a incentivar l’escolta i descobriment de música de Mallorca. L’usuari pot triar un gènere i l’aplicació genera una llista aleatòria. Si es vol saber més sobre la música que sona, un botó redirigeix a la fitxa corresponent de l’arxiu.

Seguint el seu objectiu, l'associació utilitza Instagram i Facebook per a divulgar els àlbums que es van afegint a l’arxiu. Més endavant, l’associació té la intenció d’organitzar concerts per a donar a conèixer encara més els diversos projectes musicals actius a l'illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.