algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Emotiu homenatge a Pere Pavia a Can Alcover

185223

Aquest dijous, 24 de juny, festa de Sant Joan, s'ha retut un emotiu homenatge a l'escultor, dinamitzador cultural i activista Pere Pavia, a Can Alcover de Palma. L'acte ha servit també per a inaugurar el conjunt escultòric 'Les tres gràcies' que la família de Pere Pavia ha cedit a l'Obra Cultural Balear.

L'any 2020 va morir Pavia, als 93 anys, i l'Obra Cultural Balear va dedicar el seu calendari anual a la memòria de l'artista.

L'acte va començar amb les paraules de benvinguda que, en nom de la família Pavia-Moll, va pronunciar Sara Martínez Moll, filla i biògrafa de l’artista.

Macià Fiol, estudiant de l’ESADIB; Andreu Ferrer, l’editor i bon amic de l’artista i Maria Antònia Font, amiga, activista i alumna seva, varen llegir textos d’amics escriptors i poetes dedicats a Pavia.

Font va llegir, també, un microconte escrit pel propi Pavia, A continuació es va projectar un vídeo amb el qual Cesc Mulet i el seu equip de La Periferica, va obsequiar a la família, quan es complia un any de la mort de Pavia.

També es va inaugurar una de les obres escultòriques més emblemàtiques de Pavia, 'Les tres Gràcies', que la família ha cedit a l’Obra Cultural Balear i que ha quedat del tot integrada, amb molt de gust, a la seva Seu. «Mon pare estaria content de que quedi tan ben exhibida a l’Obra, i a Sa Calatrava, per l’estreta relació que sempre van mantenir i que es renova, amb l’OCB, cada any, amb el guardó pels premis 31-D amb les seves '4 barres entrellaçades» va explicar Sara Martínez Moll..

La filla de l'homenatjat també va declarar: «La nostra família vol fer un sentit agraïment, a tota la gent que ha col·laborat, en els diferents actes i han mostrat un entusiasta interès per la seva obra, sobretot a les de generacions més joves, que no el varen conèixer, o sols el van veure passejant, agafat de la mà de ma mare, però que reconeixen el seu art als nostres carrers i la llavor que va deixar com a pedagog teatral i lluitador incansable pels drets i les llibertats».

Finalment, Tomeu Martí i la nova coordinadora de l’OCB, Aina Vidal, clogueren l'acte agraint a la família Martínez-Moll la donació a Can Alcover i el seu compromís amb l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.