algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Flama del Canigó recorre Mallorca amb el lema 'La Flama és viva, viu-la!'

Aquest 23 de juny, vigília de Sant Joan, Alaró ha acollit la XXIII edició de la Festa de la Flama de la Llengua, l’origen de la qual es remunta l’any 1907, quan l’alaroner Joan Rosselló de Son Forteza va organitzar dalt del cim del Castell una encesa de fogueres per a enllaçar Mallorca amb els cims de Montserrat i el Canigó.

Ara fa cinc anys que la Flama del Canigó arriba a aquest municipi del Raiguer de Mallorca. Fou el 2017, quan el batle d’aleshores, Guillem Balboa, va anar a recollir-la per primera vegada al Parlament de Catalunya. I, en fa tres, que la Delegació de l’Obra Cultural Balear a Alaró continua aquesta iniciativa. «Tenim la satisfacció de dur la Flama al nostre poble, perquè des d’aquí arribi a altres indrets de l’Illa», han explicat.

Així, una desena de pobles s’han sumat enguany a la festivitat i, una vegada arribada a Alaró, la Flama ha passat per Puigpunyent, Santa Maria, Binissalem, Lloseta, Muro, Pollença, Sóller, Costitx, Petra i Manacor amb el lema 'La Flama és viva, viu-la!'.

Festa de la Flama de la Llengua

La rebuda ha tengut lloc a les 18 hores al pati de l’Ajuntament d’Alaró. A l’acte hi han intervengut els representants de cada una de les delegacions, així com la coordinadora de l'OCB, Aina Vidal. Biel Majoral ha estat l'encarregat de la lectura del manifest. A més, Majoral ha cantat, com a sopresa, 'Sa Porrassa'.

Natàlia Tascón i Carles Seguí han cantat 'El fossar de les Moreres' i, per a finalitzar la Festa, 'La Balanguera'.

Una vegada acabat l'acte, els esportistes Aina Sastre, Aina Vidal, Joan Adrover, Josep Riera i Joan M. Soler Matamalas han pujat la Flama al Castell d'Alaró on s'ha fet una tremponada per a sopar, s'ha llegit el pregó i s'ha encés el peveter. L'esdeveniment al Castell també ha comptat amb un espectacle de dansa i el concert de Vers Endins.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.