algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

Dediquen una placa a Robert Graves a la casa on va viure a Palma

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha inaugurat aquest dimarts una placa a la casa on va viure Robert Graves a Palma.

La placa recorda que l'escriptor anglès va viure al número 45 del carrer Guillem Massot de Palma entre 1951 i 1957.Company ha explicat que el Govern volia honrar la memòria de Robert Graves «pel treball cultural que va desenvolupar a les Illes Balears com a referent internacional». A més, ha recordat la labor de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura en la difusió del llegat i obra de l'escriptor a través de Fundació Robert Graves.

«Mallorca va ser la seva terra d'acolliment, l'illa on va educar i va veure créixer als seus fills, el lloc en el qual va assentar la llar familiar. El Govern gestiona la fundació que porta el seu nom a Deià, però avui volem reivindicar també el lloc que va ocupar Palma en la seva trajectòria. Aquí, a aquest mateix portal, va arribar el setembre de 1951 i va llogar dos pisos nous en l'eixample de Palma, prop de la parada d'autobús de Deià. És un referent cultural que hem de cuidar», ha afegit el conseller, qui ha agraït també l'ajuda de l'Ajuntament de Palma en aquest homenatge.

Al acte, també han assistit la directora general de Cultura, Catalina Solivellas; els fills de l'escriptor William Graves i Thomas Graves; i la primera tinenta de batle de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover.

William Graves ha explicat que el seu pare va viure a Palma per a escolaritzar als seus fills en col·legis laics i des del portal creuava per enviar a Deià amb autobús el maletí amb el material que el seu secretari havia de mecanografiar. Graves esperava el maletí a la volta l'endemà.

Al Regne Unit ja existeixen plaques que senyalitzen les cases on va viure l'autor de 'Jo, Claudi' al llarg de la seva vida. Hi ha una a Wimbledon, a la seva casa natal; una altra a Oxford i, una més en Devon, on va viure durant la Segona Guerra Mundial.

La Fundació Robert Graves és una entitat pública sense ànim de lucrer creada pel Govern per a conservar viva la memòria d'un autor universal que va escriure gran part de la seva obra a Mallorca. La Fundació va adquirir la seva casa de Deià, i la va obrir al públic el 2006. La Casa de Robert Graves mostra una exposició permanent i la Fundació celebra esdeveniments literaris i trobades acadèmiques sobre la seva obra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prudenci/a, fa mes de 2 anys

Ni correctors ni revisors de la norma d'ús que diu: dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.

Valoració:1menosmas
Per N´hi ha unparell..., fa mes de 2 anys

Que no hi ha correctors al diari?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente