algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

[VÍDEO] La ‘Petite messe solennelle’ de G. Rossini es farà a Palma, Pollença, Portocolom i Llucmajor

184603

«En temps de pandèmia, amb les restriccions sanitàries, hem trobat a faltar la interpretació en viu de les grans obres simfònico-corals del repertori del segle XIX. Per això, vos en presentam una de Gioachino Rossini, un dels compositors més reconeguts i admirats en vida», han explicat des d'Euroclàssics.

La ‘Petite messe solennelle’ és una missa composta per Gioachino Rossini l'any 1863, originalment escrita per a quatre solistes, cor mixt, dos pianos i un harmònium. Es va estrenar el 14 de març de 1864 a la capella privada de la residència particular del comte Alexis Pillet-Will, situada a la rue Moncey de París. Posteriorment va ser orquestrada pel mateix Rossini.

La petita missa es farà:

  • 25 de juny a les 19.30 hores a l’Església de Sant Felip de Palma dins el 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern.
  • 27 de juny a les 19.00 hores al Claustre de sant Domingo de Pollença dins el 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern.
  • 9 de juliol a les 21.00 hores al parking del poliesportiu Toni Penya de Portocolom dins el 1r Festival líric de Portocolom.
  • 1 d’octubre a les 19.00 hores a l’Església de sant Miquel de Llucmajor dins el 1r Festival líric de Llucmajor.

I la interpretaran el nou Cor Euroclàssics dirigit per Joan Laínez; la soprano Mercedes Darder; la contralt Mar Campo; el tenor José M. Sánchez; el baríton Joan M. Muñoz i el Duet Blanco-Cortès al piano i harmònium.

Sobre l’obra

Rossini va escriure aquesta missa quatre anys abans de morir, pel que és considerada com el seu testament i part del que ell va anomenar Pecats de vellesa. Aquesta peça, refinada i elegant, evita l'opulència sentimental de la major part de les obres litúrgiques contemporànies.

El propi Rossini parlava així de l’obra: «‘Petite Messe Solennelle’ en quatre parts, amb acompanyament de dos pianos i un harmònium. Composta a la meva vil·la de Passy. Només calen dotze cantants de tres sexes —homes, dones i castrati— per a la seva execució. Vuit per al cor, quatre solistes; un total de dotze querubins: Déu em perdoni la comparació següent. Dotze també són els Apòstols del famós fresc de Leonardo anomenat El Sant Sopar, qui ho hauria de creure! Entre els vostres seguidors, n'hi ha que donen la nota falsa! Senyor, us ho asseguro, us prometo que no hi haurà Judes al meu Sopar i que els meus cantaran entonats i amb amor les vostres lloances d'aquesta petita obra que és, dissortadament, l'últim pecat mortal de la meva vellesa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.