cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

El Castell de Bellver serà l'escenari de la gala dels Premis Ciutat de Palma 2020

Els tradicionals Premis Ciutat de Palma s'entregaran aquest divendres a les 20.30 h al Castell de Bellver en una gala dirigida artísticament per Lluís Ortas i presentada pels periodistes Jordi Julià i Irene Sala. Es tracta d'un esdeveniment de petit format adaptat a les noves circumstàncies amb un aforament limitat i a l'aire lliure. El pati d'armes del Castell acollirà un centenar de persones que assistiran a l’entrega de premis, entre els quals destaquen els premiats i premiades, jurats i autoritats convidades. No obstant això, la gala serà retransmesa en directe el mateix divendres a través del canal d’streaming d’IB3 televisió, i retransmesa a la televisió pública el diumenge 30 horabaixa amb l’objectiu que tot i les restriccions d’aforament tothom que ho desitgi pugui gaudir-la.

Cal destacar que un any més els premis Ciutat de Palma seran temàtics. Aquest any el relat de la cerimònia serà el paper de les dones al llarg de la història, des del vessant de dignificació la seva aportació en diferents àmbits de la societat en clau feminista. Durant la celebració es mostraran diferents vídeos que seleccionen a figures històriques femenines pioneres en el seu paper social i cultural tant a escala local com internacional. A més de la direcció artística de la gala, Ortas també ha creat els vídeos sobre les dones en la història local per donar-li un caire més audiovisual, ja que tal com destaca l'àrea de Cultura «enguany s'ha donat aquesta fórmula a la gala pensada en un to més televisiu, per causa de les restriccions sanitàries actuals». A més l’acte comptarà amb una sèrie de vídeos que posaran en valor la tasca dels premiats i premiades, i actuacions i performances d'alguns dels guanyadors i guanyadores dels premis.

Una de les novetats d'aquest Ciutat de Palma és la inclusió de dues noves categories, ja que serà la primera vegada que es donaran els premis de periodisme i gastronomia. En concret són dos guardons que pretenen ampliar altres camps que tradicionalment han quedat desplaçats del relat hegemònic cultural. Amb aquests nous premis seran 11 les categories del Ciutat de Palma, amb un premi –el Guillem Sagrera d'arquitectura- biennal i que es donarà el 2022. D'aquesta manera es demostra que els Ciutat de Palma són uns premis vius que s'amplien amb el pas del temps, amb noves inquietuds i parcel·les del pensament i la contemporaneïtat.

Els premiats als premis Ciutat de Palma 2021 són: Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de novel·la (Miquel Horrach, per Set dies), Premi Joan Alcover de Poesia (Albert Garcia Elena, per El coure sota el Hudson), Premi Antoni Gelabert d'Arts Visuals (Gonzalo Elvira, por Sueños), Premi Bonet de Sant Pere de Música (Joana Gomila i Laia Vallès, per Paradís), Premi Ciutat de Palma d'Arts Escèniques (Colectivo Banana-Ros per Guaret), Premi Ciutat de Palma d'Audiovisuals (Nuria Abad i Marta Hierro, per Dorothea i el Myotragus), Premi Ciutat de Palma de Còmic (Gonzalo Aeneas i Enric Pujadas per Las olimpiadas del sufrimiento), Premi Ciutat de Palma de Gastronomia al Fornet de la Soca - Arqueologia Gastronòmica Local, Premi Ciutat de Palma d'Investigació (Laura Jurado per Gitanos. Història itinerant d'una ciutat i una illa), Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme (Zoom d'IB3 Televisió per Menors, risc i protecció).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.