algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Escoles d’Andorra, Catalunya Nord i la Franja participen per primera vegada al Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

183635

La sisena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català de la Plataforma per la Llengua ha tancat el procés de presentació dels jocs amb 55 escoles participants i un total de 100 jocs presentats. Per primera vegada una escola d'Andorra, cinc de la Catalunya Nord i dues de la Franja han participat en el concurs.

Enguany, com a novetat, els alumnes de 5è i 6è encarregats de desenvolupar els jocs per al Concurs Tísner han pogut gravar un vídeo per a explicar el procés de creació del joc i del funcionament que té. Així, l'entitat n'estimula la creativitat i els fa exercitar l'expressió oral en llengua catalana i l'ús d'eines digitals i de gravació.

Enguany, el jurat del concurs està format per Màrius Serra, Oriol Comas, Joaquim Dorca, Salvador Alsius, Laia Mauri i Diego Sola. El pròxim dijous 13 de maig, el jurat valorarà els 100 jocs i les aules guanyadores es faran públiques el pròxim 30 de maig a Sabadell, a la carpa del circ de Ca l'Estruch, en un acte conduït pel Mag Lari i que comptarà amb actuacions musicals de Guillem Solé i Jaume Nin, que són membres del grup musical Buhos, i la cantant Suu.

En aquesta sisena edició, la participació s'ha vist troncada per la pandèmia i no totes les escoles que s'hi havien inscrit en un primer moment han pogut presentar un joc. La Plataforma per la Llengua felicita tot el professorat, l'alumnat i les famílies per «haver continuat amb la tasca de promoció de la llengua tot i les adversitats».

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català té l'objectiu que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana a partir de la creació del seu propi joc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.