algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Lloret estrena el seu primer cicle de música: I Festival de Música en Clau de Sor

Antoni Bennasar, batle de Lloret, Xisca Bonet, regidora de Cultura, Joan Barceló, director musical i Joan Laínez, direcció del festival, han presentat el primer festival de música que es farà a Lloret de Vistalegre.

Serà un cicle de quatre concerts, tres d'ells de música clàssica i un de jazz:

  • 29 de maig, la Jove Orquestra de les Illes Balears (JOIB) amb les solistes Maria Assumpció Janer (arpa) i Anna Vidal (Flauta).
  • 19 de juny, el quintet Palma Brass juntament amb la soprano Catina Bibiloni i el tenor Joan Laínez faran un recital tot amb música de Sarsuela.
  • 17 de juliol, l'Iris Quartet de Corda, format exclusivament per dones, ens farà un concert didàctic per a conèixer la història de la música escrita per a quartets de corda.
  • 21 d’agost, Porter vs. Holiday, un concert de Jazz amb Bilonda, Toni Vallès i el pianista Josep Pou faran un concert imaginant que hagués passat si dos grans com Bilie Holiday i Cole Porter s’haguessin trobat damunt un escenari.

Cal destacar la importància de la dona en aquests concerts ja que les solistes de la JOIB o el quartet de corda són tot dones, donant així visió i suport a la feina que les dones fan al món de la música.

El batle de Lloret, Antoni Bennasar, ha explicat que estan «molt emocionats» per l'organització d'aquest festival ja que és una manera d'acostar la música al poble i d'ampliar l'oferta musical. «Programar nits agradables, a la fresca, amb músics de gran qualitat. Incloure la música clàssica a llocs on no és tan habitual, enfora de teatres i auditoris. Escoltar un concert dins el claustre i fins i tot dins Sa Comuna. L’objectiu és que cada any la gent tengui present i esperi aquest festival tan divers que va des de la música clàssica al jazz (enguany). Què sigui un festival de referència dins el Pla de Mallorca», ha remarcat.

«Volem que sigui un festival benèfic, per això la meitat de la taquilla de tres concerts serà en benefici de dues associacions del poble (AECC, APIMA) i dels serveis socials. Ens agradaria arribar a un públic més jove, trobam interessant que des de petits s’acostumin a anar a concerts diferents i pensam que una manera d’incentivar l’assistència a aquests concerts als qui no hi solen anar és posar preus especials per als menors de 15 anys. De la mateixa manera què es farà descompte a la gent gran», ha conclòs el batle.

Per la seva banda, Xisca Bonet, regidora de cultura de l’Ajuntament de Lloret, ha explicat que el nom del festival va sorgir com a homenatge a una monja que va ensenyar música a tots els infants del poble de manera altruista durant tot el temps que va estar al convent de les franciscanes de Lloret. Sor Josefa Mayol. «Cada dia sense demanar res a canvi ensenyava solfeig, dirigia el cor, ensenyava a tocar guitarra, bandúrria, piano, llaüt,… Va ensenyar a la majoria dels infants i dels adults del poble a estimar la música. Sense cap dubte, el millor homenatge que li podríem fer és assegurar-nos que la feim arribar a cada racó del poble i, sobretot, que gaudim d’ella», ha destacat la regidora.

Les entrades es poden adquirir a Ticketib amb preu especial per a majors de 65 anys i per als joves de manco de 15, així com la possibilitat de comprar un abonament per a tot el festival.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.