muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

Comença el cicle de conferències 'La planificació lingüística' a la UIB

Aquest dimecres s'inicia 'La planificació lingüística', un cicle de conferències per abordar, des de diferents perspectives, les actuacions que es poden dur a terme per gestionar els usos lingüístics de la societat.

Els ponents centraran les seves exposicions en àmbits clau com la universitat, l’àmbit judicial o l’atenció sanitària, que requereixen estratègies específiques d’intervenció en matèria de planificació lingüística.

La primera de les ponències, de títol homònim al cicle, anirà a càrrec del filòleg i ex-professor de la UIB, Joan Melià. La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, presentarà el ponent. El cicle continua els següents tres dimecres amb les intervencions de tres filòlegs de prestigi.

El dia 28 d’abril, Esteve Valls parlarà de política lingüística a la universitat. El dia 5 de maig, Isidor Marí explicarà el model canadenc d’atenció sanitària i assistencial; Juli Fuster, director general del Servei de Salut de les Illes Balears, serà l’encarregat de presentar el ponent. Finalment, el dia 12 de maig, Rafel Torné parlarà de la planificació en l’àmbit judicial; el presentarà la jutgessa M. Victòria Crespí Serra.

El cicle és una iniciativa del Centre de Documentació Sociolingüística de les Illes Balears (CDSIB), finançat per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i el Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB), de la UIB. Totes les conferències es duran a terme de forma virtual i la participació és gratuïta, havent-s’hi inscrit prèviament. Es faran certificats d’assistència a les persones interessades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.