nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
21°

El Consell de Mallorca destina 300.000 euros a l’edició de llibres i fonogrames en català

182439

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística manté obert fins al 28 d’abril el termini per a sol·licitar subvencions de mínims de llibres i fonogrames en català que, amb un pressupost de 300.000 euros (250.000 euros a llibres i 50.000 euros a discs), té per objectiu augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana alhora que es dona suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en la llengua pròpia de Mallorca.

Poden optar a aquestes subvencions les obres editades entre el primer d’octubre de 2020 i el primer de juny de 2021, ambdós inclosos, sempre que siguin en català i s’hagin editat i consignat a l’Oficina del Dipòsit Legal del Consell de Mallorca dins el termini de la convocatòria. Com a novetat, enguany no és necessari publicar el llibre en paper o editar el disc en format físic per a optar a la subvenció.

Les obres han de ser en llengua catalana i estar escrites amb correcció estilística, gramatical i tipogràfica. Les obres que no compleixin aquest requisit seran objecte d’exclusió.

També és novedós enguany el fet que les empreses han de presentar la documentació (sol·licitud, annexos, justificació, etc.) de manera telemàtica.

Aquestes subvencions es convoquen des de l’any 1995, amb algunes interrupcions, i des del 2019 se n’ha incrementat la dotació fins a arribar a 300.000 €, quantitat que enguany també es manté. Tot i la situació de pandèmia, l’any passat se subvencionaren 133 llibres i 13 discs i s’exhaurí gairebé completament el pressupost destinat a aquesta finalitat; de manera que es compleix l’objectiu d’augmentar la presència en el mercat de publicacions en la llengua pròpia de Mallorca.

Ajudes per a retolació

Paral·lelament a la recepció de peticions per a la convocatòria d’ajudes per a l’edició de llibres i fonogrames, Política Lingüística tramita les 187 sol·licituds de subvencions per al foment de l’ús de la llengua catalana que implicarà una injecció de liquiditat a empreses del sector serveis, així com, indirectament, a impremtes i similars.

La dotació per a la línia destinada empreses era de 100.000 euros i ha rebut 148 sol·licituds per valor de 652.744 euros. Pel que fa les entitats sense ànim de lucre, la dotació és de 50.000 euros i s’han rebut 39 peticions per un total de 169.354 euros.

Amb aquest doblers, empreses i entitats duen a terme per exemple, etiquetatge de productes, cartells informatius, marxandatge, pàgines web del negoci i cartes amb codi QR, entre d’altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa 7 mesos

Como siempre; dinero público fresco para "los nuestros"Valoració:0menosmas
Per és de lògica, fa 7 mesos

Aquesta acció l´ha provocat la mateixa manera d´actuar dels forasters i gonelles afectes al franquisme. Massa llepa de castellà en detriment de la parla originària, obliga a refer el que han desfet els venuts.

Valoració:0menosmas
Per Quinoiquefan, fa 7 mesos

Més malgastats estan els miliers de mil.lions que se gasten amb l'Instituto Cervantes, que malgrat tota la tudadissa de doblers públics, no ha assolit l'objectiu de que la majoria de monolingües del Castellà, parlin amb un mínim de correcció i tenguin una ortografia acceptable.
Però si tan molesta el Català, o si tan pesa la cama forastera, amb partir cap el poble dels ancestres esta arreglat. Que segur que se viu molt bé i que fermen els cans amb llonganisses.

Valoració:2menosmas
Per balearium, fa 7 mesos

Cuando se darán cuenta del derroche lingüistisco.

Valoració:-1menosmas
Per paco, fa 7 mesos

quina manera de malgastar els diners

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris