nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
11°

La Fundació Mallorca Literària crea [LLEGIR] per a promoure i divulgar el patrimoni literari i cultural de Mallorca

La Fundació Mallorca Literària, que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, ha creat [LLEGIR] Espai de lectura, amb la vocació de canalitzar la promoció literària, el foment de la lectura, i crear una comunitat lectora que aglutini interaccions: un espai multidireccional on es puguin anar abocant recomanacions de lectura i es canalitzin propostes de trobada tant presencials com virtuals entre el col·lectiu lector.

Així, [LLEGIR] Espai de lectura s’estructura a través de tres canals diferenciats: el web de la Fundació Mallorca Literària, la comunitat virtual a Facebook i activitats presencials. S’hi compartiran diàriament píndoles amb recomanacions de lectura, preparades tant per part de la FML com de les entitats col·laboradores: AELC, Biblioteques de Mallorca, Gremi de Llibreters i Editors IB Associats.

El projecte [LLEGIR] Espai de lectura arranca amb la creació de la comunitat [LLEGIR] a Facebook com a espai d’interrelació de lectors i lectores de Mallorca, just un mes a abans de la que és la fita literària més important de la nostra illa, el Dia del Llibre – Sant Jordi. L’accés a aquesta comunitat serà prèvia petició. Les persones interessades hauran de respondre una pregunta literària (o altra prova d’accés); la intenció des del primer contacte és engrescar la comunitat lectora mitjançant propostes lúdiques i participatives. S’incentivarà la participació al grup amb un concurs mensual entre tots els membres del grup d’un xec regal per consumir a les llibreries del Gremi. Durant els mesos d’estiu, el premi seran entrades a espectacles de La Lluna en Vers. En cada cas, mes a mes, s’anunciarà la promoció específica.

Converses [ LLEGIR ] 2021: plaer i refugi

Una de les propostes ja consolidades de la Fundació Mallorca Literària en col·laboració amb el Gremi de Llibreters, amb relació al foment de la lectura, és el cicle «Converses entre llibres», que s’organitza des de fa cinc anys, amb sessions mensuals en llibreries del Gremi. Enguany tendrà lloc entre el 30 de març i l’11 de maig a internet.

Les edicions passades eren sessions presencials a llibreries però enguany, ateses les dificultats d’organitzar esdeveniments a l’interior de les llibreries, són enregistraments de converses a duo entre lectors. La temàtica d’aquesta edició especial en temps insòlits és «plaer i refugi» i posa en relleu allò que ha fet posicionar la literatura entre els continguts culturals de referència en temps complexos com els actuals.

Les «Converses 2021» s’emetran a través de la comunitat [LLEGIR] a Facebook els dimarts alterns, a les 19 h, a partir del dia 30 de març, durant 4 setmanes.

Aquestes activitats de la Fundació Mallorca Literària són possibles gràcies a la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, el Gremi de Llibreters de Mallorca, l’Associació d’Editors de les Illes Balears i l’AELC - Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Podeu veure el programa complet aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.