algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

L’Arxiu del Regne de Mallorca inicia una nova línia audiovisual per difondre el Document del Mes

L'Arxiu del Regne de Mallorca, amb l'impuls de la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, inicia una nova línia audiovisual per donar a conèixer el Document del mes, un programa de difusió del fons de l’arxiu que s’havia dut a terme de manera presencial fins que les restriccions de la pandèmia ho feren possible.

Aquest mes de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el document que inaugura el cicle és 'El testament d’Agnès de Pacs i Segarra' (1483), una dona que va llegar una part del seu patrimoni per fer possible la fundació de l’Estudi General de Mallorca, un antecedent dels actuals estudis universitaris. Maria Barceló Crespí, catedràtica d’història medieval de la UIB és l’especialista que en narra els detalls i que el contextualitza a la seva època.

Els documents analitzats passaran a formar part d’un repositori audiovisual, consultable al web i el canal de YouTube de l’Arxiu del Regne de Mallorca (www.arxiuregnemallorca.com), a fi que estigui disponible per a tota la ciutadania, i en especial per a la comunitat educativa.

Al llarg de l’any es podrà gaudir, en aquest format, de l’explicació de diferents documents de totes les èpoques, de la veu dels investigadors que l’Arxiu ha convidat. El mes d’abril Albert Cassanyes exposarà un document cabdal de les Germanies; el mes de maig, Aina Escobar parlarà del 'Llibre cerimonial dels Jurats' (1541 - 1686); i a partir de setembre Inés Calderon i Gabriel Alomar exposaran un document de la Mallorca medieval i un sobre l’Institut Ramon Llull de Palma, respectivament.

Entre juny i agost es farà una pausa en aquest cicle per presentar una peça documental sobre les infraestructures patrimonials del Govern: la Biblioteca Pública de Palma, el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, i el mateix Arxiu del Regne, a fi que la ciutadania en conegui el patrimoni que custodien i els serveis que presten.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.