bruma
  • Màx: 15°
  • Mín:

La campanya de micromecenatge per editar 'Història de l'Esquerra Independentista' supera l'objectiu i aconsegueix 25.290 euros

La campanya de micromecenatge per fer possible l'edició del llibre 'Història de l'Esquerra Independentista', coordinat per Carles Viñas ha aconseguit el seu objectiu i serà una realitat, segons que ha informat l'empresa Verkami.

El projecte ha aconseguit 552 mecenes que han aportat, amb escreix la quantitat de doblers necessària per editar el llibre. L'aportació total assolida és de 25.290 euros, xifra que gairebé duplica la inicialment prevista.

'Història de l'Esquerra Independentista' es presenta com «una obra enorme que relata en profunditat i rigor la trajectòria de cinquanta anys d'aquest moviment, des de la seva gestació fins a l’actualitat, amb l’objectiu d’oferir al lector una eina que li permeti conèixer amb precisió la seva incidència en els esdeveniments polítics i socials dels darrers temps als Països Catalans».

Més d'una vintena d'autores i autors han contribuït a construir aquesta obra coordinada per l'historiador Carles Viñas.

22 autors i autores coordinats per l’historiador Carles Viñas

L’historiador Carles Viñas ha coordinat un llibre on hi escriuen vint-i-dues autores i autors, cadascun dels quals aprofundeix en alguns dels elements que han confluït en configurar aquest moviment divers i extens.

Amb aportacions de disciplines acadèmiques diverses, des de la història fins a la comunicació, els capítols desgranen de forma acurada i resseguint un fil cronològic les dinàmiques internes, els desacords, les confluències o les lluites compartides que han consolidat l’Esquerra Independentista com un moviment polític amb mig segle de recorregut.

Autors i autores (per ordre d'aparició al llibre): Blanca Serra i Puig (pròleg), Fermí Rubiralta i Casas, Roger Buch, Carles Viñas (coordinador), Ricard Vilaregut, Roger Prims, Joan Navais, Francesc Viadel, Andrea Geniola, Sònia Bagudanch, Laure Vega, Joan Teran, Albert Botran, Antoni Trobat (que ha fet la part dedicada a les Illes Balears), Moisés Pérez, Marta Serra, Oliva Serra, Xavi Pellicer, Marc Santasusana i Corzan, David Carmona, Juli Cuéllar Gisbert, Joan Roger, Andrea Terron i Anna Gabriel (epíleg)

El pròleg del llibre el signa la veterana lluitadora Blanca Serra i l’epíleg l’ha escrit Anna Gabriel, actualment exiliada a Ginebra. Així doncs, pròleg i epíleg teixeixen el fil roig entre les primeres represaliades de l’independentisme combatiu i les de la darrera onada independentista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.