cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

«Aina Moll és un referent en la normalització lingüística, a Catalunya i també a les Balears i al País Valencià»

El passat mes de novembre Pilar Arnau va presentar el llibre 'Aina Moll i Marquès. Filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana'. El treball ha estat editat per l’Ajuntament de Palma en la seva col·lecció de biografies de mallorquins, que també s’ha encarregat de publicar-ne una versió més reduïda en còmic, amb texts també de Pilar Arnau i il·lustracions de Margalida Vinyes.

El programa d'Ona Mediterrània 'Som Divendres', ha entrevistat Arnau per parlar de l'obra d'Aina Moll.

La filòloga Aina Moll (1930-2019) és una persona cabdal en el procés de normalització lingüística de la llengua catalana. En aquesta entrevista, Arnau repassa la figura i la feina que va fer Aina Moll per la llengua catalana des de diferents àmbits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan guasp, fa mes de 3 anys

Una cosa és escriure i una altra és llegir. Quant a fonètica, cal que conservem les diferències, importantíssimes i molt valuoses. Quan a l'escriptura és bo que hi hagi unitat perquè enforteix la llengua i la fa més còmoda universal. Per parlar jo segueixo Moll, per escriure segueixo Fabra. I quan no sé què fer em segueixo a mi, el meu sentit comú. El que cal és que la nostra llengua, el català, sigui usada en tot moment als Països Catalans, tant parlada, escrita o somiada.

Valoració:2menosmas
Per dic, fa mes de 3 anys

tanmateix:vols dir que hi ha una gramàtica per cada un dels diferents dialectes? per els al.lots de ciutadella,un altre pels de Sineuect. Els de Girona LLeida,Tarragoa, Barcelona tots tenen les seves variants del català.

Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

No sé què pensar:
O no s'han entès els meus comentaris o són preocupants les reaccions al meu primer comentari.

Valoració:-1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Veig que hi ha per aquí uns quants interessats en arrasar es dialectes.

Valoració:-2menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

És imprescindible que se recordi a Aina Moll. I la senyora Pilar Arnau ha fet un gran treball, donant ressò a la figura de la filòloga.

Valoració:4menosmas
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Gràcies a son pare, el filòleg Francesc de Borja Moll, molts varem aprendre la gramàtica catalana, especialment orientada a les varietats dialectals de Les Illes Balears.
Quina llàstima que avui en dia no hi hagi iniciatives similars, i es dugui a terme un ensenyament del català que, volguent o sense voler, està eliminant la riquesa dialectal de la llengua. D'aquí a no massa, si no ja ara, un al·lot de Ciutadella, Sineu, Ciutat, Girona, o qualsevol altre indret de parla catalana xerrarà exactament igual, i s'haurà perdut tota la varietat dialectal iniciada fa devers 800 anys!

Valoració:-6menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Un referent en l'ensenyament, cura i estimació de la nostra lingua.

Valoració:4menosmas
Per Con vista, fa mes de 3 anys

Perfecte. Així queda tot entre amiguetes del mateig partit

Valoració:-17menosmas
Per anem sumant, fa mes de 3 anys

persones com ella fan molta falta, i també gent que estimi sa història, llengua, costums, i en faci bandera.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente