algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

El Solleric acull una exposició dels cinc projectes més destacats de Mireia Sallarès

El Casal Solleric inaugura aquest dijous l'exposició 'Els nostres problemes', en la qual es recullen els cinc projectes més representatius de l'artista Mireia Sallarès, acompanyats d'una col·lecció de cinc cartells amb frases característiques de cadascun d'aquests treballs.

L'Ajuntament de Palma ha explicat que aquesta exposició, que podrà visitar-se fins al pròxim 23 de maig, és una retrospectiva dels últims 20 anys de treball de Sallarès, que durant la seva carrera ha anat elaborant reflexions sobre la vida, l'amor i el treball, entre altres aspectes.

Les cinc frases que acompanyaran l'exposició són 'tenir una idea és tenir una responsabilitat'; 'els orgasmes, com la terra, són de qui els treballa'; 'l'amor sense crítica és germen del feixisme'; la veritat és nòmada i s'ha d'estimar', i 'les vides viscudes són patrimoni de la humanitat'.

Les obres exposades, algunes d'elles inèdites, són 'El que Godmilow va ensenyar' (els Estats Units, 2014); 'Las muertes chiquitas' (Mèxic, entre 2006 i 2009); 'Kao malo vode na dlanu' (Sèrbia, entre 2014 i 2018); 'Se escapó desnuda' (Veneçuela, entre 2011 i 2012), i 'El camión de la Zahia (França, entre 2001 i 2003).

L'artista ha manifestat que els problemes dels quals parla la seva obra «no estan resolts i mai són del tot contemporanis, perquè vénen del passat i continuaran en el futur». «El nostre problemes són nostres perquè els hem triat i ens hem volgut responsabilitzar d'ells», ha afegit.

Per part seva, el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha assenyalat que l'objectiu de l'Ajuntament de Palma és que el Casal Solleric sigui un centre d'art de primer ordre. Segons Noguera, exposicions com aquestes situen a Palma en la «davantera» del mapa d'instal·lacions artístiques.

Així mateix, el Consistori ha manifestat que el feminisme «es fa art a les mans de Sallarès» i ha remarcat que la profunditat dels seus projectes fan que l'espectador es posicioni davant la vida de manera crítica, amb complexitat, diversitat i matisos. A més, ha subratllat la satisfacció que suposa exhibir aquesta obra.

Finalment, la comissària Joana Masó ha destacat que l'obra de Sallarès «ha anat elaborant reflexions, pràctiques i experiències que vinculen les vides viscudes amb la propietat i la gentrificació, el plaer de les dones amb la política, la violència i el treball, o l'amor, els orgasmes i el concepte de veritat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.