algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
18°

El concurs literari 'AMIC-Ficcions' aconsegueix gairebé 3.000 participants, més de 230 de les Balears

180713

Malgrat que ha estat un any complicat a causa de la crisi actual de la Covid-19, el concurs
literari 'AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries' ha mantengut la seva alta participació amb un total de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Andorra, Aragó i Catalunya Nord.

Concretament, a les Illes Balears 232 joves de 26 centres educatius s’han inscrit en el concurs. L’illa amb més participació és Mallorca amb 102 alumnes, seguida de Menorca amb 78 i Eivissa amb 52. L’IES Son Cladera és el centre més participatiu de les Illes Balears amb 55 alumnes inscrits.

De Catalunya participen a AMIC-Ficcions un total de 2.134 joves. Més en concret, la
demarcació de Barcelona ha arribat als 1.513 participants, Girona als 418, Tarragona als 128 i Lleida als 75. També, 376 alumnes s’han inscrit d’Alacant, 106 de Castelló i 45 de València, arribant als 527 participants en tot el País Valencià.

A més, per primer cop, s’han unit al concurs literari 47 estudiants de La Llitera (Aragó).
I, s’ha consolidat la participació en El Matarranya (Aragó) amb 28 inscrits, a Andorra amb 3 participants i a la Catalunya Nord amb 2.

Les inscripcions per a participar en el certamen de creació literària es varen activar el passat 5 d’octubre i es varen tancar el 8 de febrer amb més de 1.270 històries publicades. A través de la pàgina web www.ficcions.cat qualsevol usuari pot llegir els capítols que van publicant els joves participants.

El funcionament
El concurs 'AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries' està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la ('El secret del Bosc Vell' de Dino Buzzati, 'Uns quants dies de novembre' de Jordi Sierra i Fabra, 'La Faula' de Guillem de Torroella, 'L’assassí que estimava els llibres' de Martí Domínguez i 'Sobre la terra impura' de Melcior Comes), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final
Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes seixanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.