muy nuboso
  • Màx: 11.28°
  • Mín: 7.77°
10°

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba publiquen un disc que és una abraçada entre Mallorca i València «amb passió i bogeria»

La cantautora Maria del Mar Bonet i el guitarrista i compositor Borja Penalba han coronat set anys de col·laboració amb el llibre-disc 'Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, en directe' (Blau Produccions), que presentaran aquest diumenge al Teatre Joventut de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) en el marc del Festival Barnasants.

Es tracta d'un disc enregistrat en directe durant set concerts al setembre i octubre --una setmana després que començàs la 'desescalada'-- al Teatre Micalet de València: «Per a mi el disc és una abraçada a València», ha dit la cantautora mallorquina en roda de premsa aquest dijous.

Bonet ha explicat també que s'han lliurat a aquest disc «amb passió i bogeria», i que per a ella el procés creatiu ha estat un parèntesi en aquests temps de crisis, una manera d'estar i oferir al públic un lloc molt equilibrat, natural i bonic, segons ella.

El Barnasants ha programat actuacions del duo també a Mallorca el 8 de febrer; a València el 20 i el 21 de març; a Balaguer (Lleida) l'11 d'abril, i tancarà el festival a Catalunya amb una actuació a Castelldefels (Barcelona) el 25 d'abril: «estam molt contents de fer l'arrancada d'aquesta meravellosa obra d'art», ha dit el director del festival, Pere Camps.

Lliurats a la poesia

Bonet ha dit de Penalba que és una persona molt lliurada a la poesia i que li agraden els mateixos poetes valencians que a ella, i Camps ha remarcat al seu torn el paper «fonamental» que ha tengut Bonet en la musicalització de la poesia catalana, una constant en la seva obra que manté en aquest disc.

Penalba ha dit que en aquests set anys de col·laboracions han composat unes 60 o 70 cançons junts, però que han anat modificant el repertori fins que n'han trobat un que els «ha agradat i emocionat» als dos, de 13 cançons, que són les que conformen el disc, i ha afegit que algunes són molt tranquil·les i altres són més 'punkis'.

Simbiosi

El guitarrista valencià també ha explicat que varen considerar que havien de gravar el disc en directe perquè creuen que el directe és un dels components més forts que tenen com a simbiosi, i ha dit que junts «han arribat a aconseguir una complicitat molt gran».

Al seu torn, Bonet ha explicat que estar al costat de Penalba l'ha fet entrar en camins que li han agradat molt: «Jo sempre intent tirar-me a la piscina», ha dit, i ha afegit que quan té una piscina molt bonica al seu costat --com al seu judici ho és Penalba--, es tira.

També han destacat el paper del percussionista del disc, Antonio Sánchez, que segons ells és un músic que dóna molta vida i joc en l'escenari, i el del tècnic Jorge Pérez, del qual Bonet ha dit que és com un músic: «Quan feim el directe, ens falta un músic, que és ell», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llull, fa mes de 3 anys

Remerciï al autors per aquest treball tant interessant com necessari. Un exemple a seguir per a tots els músics dels Països Catalans. Necessitam conèixer-nos més!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente