algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

El Teatre Principal de Palma estrena 'La revolució de les coses petites' de Jaume Miró

El Teatre Principal de Palma estrenarà aquest divendres l'obra 'La revolució de les coses petites', original de Jaume Miró i dirigida per Carla Rovira. Es tracta d'una coproducció del Principal amb la companyia Noctàmbuls i interpretada per Bàrbara Nicolau i Albert Artiaga, amb el disseny d'art de Joan Miquel Artigues.

Aquesta obra, que inicialment s'havia de representar a la Sala Petita, es va passar a la Sala Gran després de la reducció de l'aforament al 30% que van establir les autoritats sanitàries enfront de la Covid-19.

Precisament, durant la presentació del muntatge teatral, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat els esforços que fa el Principal per a mantenir la seguretat dels seus espectadors, artistes i treballadors i que «la cultura és segura i el teatre com a expressió cultural és imprescindible per a mantenir la cohesió social».

Per part seva, l'autor, Jaume Miro, ha explicat que en aquesta obra ha reflexionat sobre «el mite de la caverna» sobre la invariabilitat de les coses «que ens ve donada per la família, per la societat i per l'entorn». L'obra conta la història d'una parella que espera un fill i entra en crisi per la decisió d'ell, després de molts episodis d'ansietat, de replantejar-se l'existència, de renunciar al món des de casa. «Són dos personatges que cerquen resposta a totes aquestes coses que bullen per dins», ha assenyalat Miró.

Per al director del Teatre Principal, José R. Cerdà, 'La revolució de les coses petites' és un «bon exemple» del que es vol fer al Principal: «donar veu als autors mallorquins contemporanis». Així mateix, ha destacat la col·laboració d'artistes mallorquins amb artistes de la resta del món, de Catalunya en aquest cas, amb la participació de la directora Carla Rovira, «una opció que facilita la mobilitat de l'obra i potència el mercat natural en llengua catalana».

Després de l'estrena del divendres, a les 19.00 hores, hi haurà un col·loqui amb l'equip artístic i la funció del dissabte 23, també serà emesa en línia. La funció del diumenge 24 serà a les 18.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.