algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
10°

Apropa Cultura aterra a les Balears: «L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió»

179559

Aquest 2021 Apropa Cultura arriba a les Illes Balears «fruit de l’esforç conjunt d'iniciatives públiques i privades, al cap i a la fi, fruit de la tenacitat i la il·lusió de persones». Una suma de persones que creuen en el dret universal d’accés a la cultura i en la plena inclusió. Amb el suport de Fundació “la Caixa”, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i l’Àrea de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma aterra a les Balears per a continuar teixint una xarxa de programadors culturals i centres i entitats socials que estan convençuts que les arts «ens milloren com a persones i com a societat».

Apropa Cultura és una xarxa inclusiva que uneix programadors culturals i entitats socials que treballen amb col·lectius en situació de vulnerabilitat per a facilitar el dret d’accés de totes les persones a la programació cultural a un preu molt reduït. Per mitjà de la plataforma digital www.apropacultura.cat obren una finestra única d’accés a la cultura per a les entitats i centres socials.

Ja s’ha començat a treballar amb equipaments culturals de referència a Mallorca que incorporaran progressivament la seva programació al programa Apropa: Teatre Principal de Palma, CaixaFòrum Palma, Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, Fundació Mallorca Literària, Teatres Municipals de Palma, Casal Solleric, Can Balaguer, Museu de Mallorca, Museu Marítim i Museu Krekovic. Està previst per a final del primer trimestre de 2021 fer la presentació de la primera programació.

Tots els centres i entitats socials de les Balears que fan feina amb persones en situació de vulnerabilitat que ho desitgin ja es poden registrar de manera gratuïta al programa Apropa a través del portal web www.apropracultura.cat i començar a gaudir de l’experiència amb nombrosos recursos de formació per als educadors, així com estar al corrent de tota l’oferta cultural (espectacles de teatre, concerts, visites guiades, tallers...) a preu reduït que els equipaments adherits posaran a la seva disposició.

«L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió plena a la societat»

El programa Apropa Cultura, que va néixer a l’Auditori de Barcelona a l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, aterra a les Balears amb la voluntat clara de fer créixer la comunitat Apropa continuant amb el model d’èxit i fent servir tot el coneixement acumulat amb anys d’experiència.

Actualment Apropa compta amb la complicitat de més de 120 equipaments culturals d'arreu de Catalunya, 2.573 entitats socials adscrites a la xarxa i amb presència a 41 municipis catalans. Apropa Cultura ha promogut 312.256 experiències culturals des de 2006.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa dervers d'un any

Tot això està molt bé, molt bona idea, però té un mal títol: durant segles la gran majoria dels catalanoparlants ens hem "acostat" (o "arrambat", o "atracat", o "atansat") on fos, i mai no ens hi havíem "apropat" (cercau aquest verb a les rondalles, vejam si l'hi trobau; només a qualque petit indret de les comarques catalanes peninsulars hi havia tengut un ús corrent). D'ençà que el catanyol impera pel nostre país s'hi ha escampat això d'"apropar", tan semblant al castellà 'acercar', que és l'únic de tots aquests verbs que ara difonen els mitjans de comunicació, inclosos els de les Balears, que tot ho copien de fora. Jo me'n malfii d'una pàgina de difusió cultural que té el títol en 'catanyol'. Tan fàcil i normal com era dir-ne 'acostacultura'! Però, és clar, 'a+prop+ar' = 'a+cerca+ar'; i si 'acostar' cat. = 'acostar' cast., la cosa no té sentit. De cultura general pentura en fa falta molta, però de cultura lingüística encara en fa falta molta més... Tanmateix, però, "què té més 'queso' o 'formatge'?", pensa la majoria. Pobre Alcover, si alçàs el cap i vés la llengua que tant estimava en quin estat es troba!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente