nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Maria Barbal guanya el premi Josep Pla i Najat el Hachmi el premi Nadal

Per segon any consecutiu, els premis Nadal i Josep Pla de novel·la els han guanyat dues escriptores. Najat el Hachmi i Maria Barbal són les guanyadores d'aquests guardons de novel·la en castellà i en català de l'editorial Destino.

El Hachmi ha aconseguit l'edició número 77 del Nadal amb 'El lunes nos querrán', que es publicarà el 10 de febrer. La novel·la versa sobre la recerca de la llibertat per part de les protagonistes, «dues dones a qui els toca créixer a la perifèria de la perifèria, en un barri que les condiciona i en unes circumstàncies en què ho tenen gairebé tot en contra», ha explicat l'autora.

Maria Barbal ha guanyat el 53è Premi Pla amb la novel·la 'Tàndem', que veurà la llum el 3 de febrer. «És una història de felicitat», resumeix Barbal. «Una dona i un home, Helena i Armand, es coneixen i a partir d'aquell moment prenen consciència de tot allò que els té atrapats des de fa anys. Pas a pas, comprenen que per recuperar l'alegria del present cadascú s'ha d'estimar a si mateix. S'han de concedir la llibertat de viure plenament.»

Aquest any, les mesures per la pandèmia no hi ha hagut cerimònia amb sopar i els premis s'han anunciat en una roda de premsa.

Maria Barbal

L'escriptora Maria Barbal va néixer a Tremp el 17 de setembre del 1949. Va estudiar Filologia Hispànica i ha exercit la docència. La seva primera novel·la és "Pedra de tartera", del 1985. Barbal també és autora de narracions breus, novel·la per a joves i una obra de teatre. La seva obra ha estat traduïda a l'alemany, l'aranès, el castellà, l'italià, el francès o el portuguès. Ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

Najat El Hachmi

Najat El Hachmi, nascuda a Nador el 2 de juliol de 1979, ha estudiat Filologia Àrab a la UB. Viu a Barcelona i es dedica exclusivament a la literatura. El 2008 va guanyar el Premi Ramon Llull amb la novel·la 'L'últim patriarca' que ha estat traduïda a 10 llengües.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.