algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El Consell celebra el gran seguiment dels actes de commemoració de la Diada de Mallorca

El Consell de Mallorca ha celebrat el gran seguiment dels actes de commemoració de la Diada. | dBalears

El Consell de Mallorca ha celebrat el gran seguiment que han tingut els actes i les activitats organitzades per la institució insular per a commemorar la Diada de Mallorca 2020 entre la ciutadania, malgrat les restriccions pel nivell 4 d'alerta sanitària en el qual es troba Mallorca per la Covid-19.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, s'ha fet un gran esforç perquè la majoria dels esdeveniments s'hagin pogut dur a terme, seguint sempre totes les mesures de seguretat corresponents.

La Diada d'enguany ha tingut com a eixos principals la cultura i la solidaritat, i ha ofert un programa d'activitats, entre el 6 i el 31 de desembre, de prop de 70 activitats en una trentena de pobles, amb el fil conductor 'Mallorca amb la cultura'.

A més del vessant lúdic i commemoratiu dels actes, des del Consell s'ha volgut donar un impuls al sector cultural, que s'ha vist molt copejat per la pandèmia, posant en valor recursos propis de la institució insular, com el Catàleg d'activitats culturals municipals i la Xarxa de Biblioteques de Mallorca.

Els únics actes que s'han hagut d'ajornar han estat les rutes pels espais naturals i patrimonials, la inauguració de l'exposició '40 anys de lluita LGTBI', alguna funció de teatre i els contacontes. Aquestes activitats es reprendran quan les mesures de seguretat permetin augmentar el nombre de visitants.

Respecte a l'esdeveniment principal per a commemorar la Diada de Mallorca, el Consell ha recordat que aquest ha estat el lliurament dels Premis, Honors i Distincions de la institució insular, que va tenir lloc en el Teatre Principal de Palma.

María José Varela Pozo, a títol pòstum, ha estat reconeguda com a filla adoptiva, i també s'han concedit un total de sis medalles d'or, d'honor i gratitud en la seva categoria, i sis premis Jaume II. La gala s'ha celebrat sota mesures de prevenció sanitària, que han impossibilitat presència de públic i han limitat l'assistència a l'estricta representació institucional.

El Consell també ha lliurat els Premis Mallorca de Creació Literària i Fotografia Contemporània, uns guardons que volen prestigiar socialment i promocionar l'ús del català, així com impulsar la creació literària en la llengua pròpia de Mallorca.

D'altra banda, dues de les activitats amb més seguiment de la Diada han estat l'encesa de les llums de Nadal del Palau del Consell i les visites guiades a la seu de la institució insular, que no s'han pogut dur a terme per les restriccions, però en el seu lloc, s'han fet dos vídeos que s'han compartit a través de les xarxes socials i que han tingut més d'un miler de reproduccions.

Mentrestant, un dels actes que més èxit ha tingut han estat les rutes pels espais naturals i patrimonials del Consell, a sa Coma d'en Vidal (Son Fortuny, Tossals Verds, Son Massip, So n'Amer i Raixa).

L'objectiu d'aquestes visites, ha explicat la institució insular, ha estat exposar el significat de la Diada en relació amb els fets històrics i les seves implicacions en la cultura i tradicions de l'illa de Mallorca, a més de donar a conèixer les finques públiques del Consell.

Durant la primera setmana de difusió s'han completat totes les places ofertes. Desgraciadament, les restriccions originades per la pandèmia han obligat a ajornar aquesta activitat des del passat 15 de desembre, encara que es reprendran quan les mesures de seguretat permetin augmentar el nombre de visitants.

Així mateix, les funcions teatrals, tant per al públic infantil com per a adults, i els concerts també han tingut gran afluència de públic, al voltant d'un 80% de la capacitat permesa, però sempre seguint les restriccions marcades pel nivell 4. Les poques funcions que no s'han pogut dur a terme es representaran quan les mesures sanitàries ho permetin.

Finalment, el Consell ha destacat que les diverses exposicions organitzades per la institució han rebut una gran resposta de públic. Els contacontes preparats per la Xarxa de Biblioteques de Mallorca també han tingut una bona afluència, fins que les mesures sanitàries han obligat a ajornar-los fins que la situació de la pandèmia millori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.