nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

L'entrega dels Premis El Temps de les Arts es farà de forma simultània en sis escenaris emblemàtics dels territoris de parla catalana

178169

La cerimònia d’entrega de la primera edició dels Premis El Temps de les Arts es farà simultàniament en sis escenaris emblemàtics diferents dels territoris de parla catalana: les llotges de València i Palma, la Llotja de Mar de Barcelona, el Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, la Casa de la Vall d’Andorra i el millor gòtic català de Sardenya, el Claustre de Sant Francesc de l’Alguer. L’acte es farà el 15 d’abril de 2021, coincidint amb el Dia Mundial de l’Art declarat per la Unesco.

Per tal de visualitzar aquesta descentralització i trencament de fronteres, la cerimònia serà retransmesa per sis televisions: Àpunt, IB3, TV3, Televisió Vià Occitanie Pays Catalan (en gestió), Andorra Televisió i Televisió de l’Alguer. La direcció artística de la gala anirà a càrrec de Lluís Danés i comptarà amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma, el Teatre Principal de València, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Comuna d’Andorra, el teatre L’Arxipèlag de Perpinyà i el Teatre Cívic de l’Alguer.

El termini de presentació de candidatures és obert fins el 15 de gener

El termini de presentació de candidatures a aquesta primera edició dels primers Premis El Temps de les Arts continua obert fins el 15 de gener. Els premis, convocats per la revista del mateix nom, tenen com a objectiu estimular la cultura d’innovació en els territoris de llengua catalana i reconèixer el talent de creadors i projectes realitzats en cinc àmbits artístics: les arts visuals, les arts escèniques, la música, l’arquitectura i el patrimoni.

Qualsevol artista o projecte cultural pot presentar la seva candidatura a través del web dels Premis. Aquests, però, compten amb el suport i la implicació del món municipal, i tots els ajuntaments dels diferents territoris de parla catalana també poden presentar els projectes que s’han donat en els seus pobles i ciutats com a candidatura a guanyar alguna de les cinc modalitats dels Premis El Temps de les Arts.

Una dotació de 3.000 euros i una obra de Perejaume a cadascun dels cinc premis

En cada modalitat hi haurà un guanyador i dos accèssits. Cadascun dels cinc guanyadors rebrà una obra de l’artista Perejaume i una dotació de 3.000 euros. El termini de presentació de candidatures acaba el 15 de gener. L’entrega dels premis es farà en una gala el dia 15 d'abril.

Cadascuna de les cinc modalitats dels Premis compten amb un jurat més que qualificat format per persones d’una dilatada trajectòria en cadascuna de les especialitats i amb presència de la majoria de territoris de llengua catalana.

La inscripció als premis, que compten amb el suport de les diputacions de València i de Barcelona, i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats, es pot fer a través del web premis.tempsarts.cat.

El Temps de les Arts

El Temps de les Arts és una publicació digital germana de la històrica revista El Temps, que diàriament dona veu als creadors, promotors i generadors culturals en una plataforma en línia a l’abast de tothom, i així retrata la constant transformació i regeneració de tot el sector cultural i artístic, el traspàs generacional i un canvi de paradigma en un món globalitzat.

En concret, es tracta d’un portal digital de difusió de la cultura en els àmbits de les arts visuals, el patrimoni, l’arquitectura, les arts escèniques i la música. Més enllà del seguiment de l’actualitat cultural i artística, la publicació inclou articles de reflexió, debat, crítiques, reportatges, i entrevistes sobre la cultura i les arts de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Andorra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.