algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El Govern crearà un Observatori de la Cultura

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha desgranat el pressupost del seu departament durant la seva compareixença a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos de Parlament i ha subratllat el lleuger increment de les inversions en el sector cultural, els fons destinats a el Pla de Reactivació així com a polítiques en benefici de dones víctimes de violència masclista i ha anunciat la creació de l'Observatori de la Cultura.

El pressupost total de la conselleria per a 2021 és d'una mica més de 48 milions d'euros, 600.000 euros més que als pressupostos de 2020. D'aquests, segons ha assenyalat Costa, més de 5,3 milions d'euros es destinen a complir amb les mesures del Pacte de Reactivació, amb ajudes pensades per a fer front a la nova normalitat i a tots els canvis que puguin esdevenir.

Costa ha remarcat que la partida més important del seu departament, més de la meitat, va destinada a Cultura, amb un pressupost que rondarà els 25 milions d'euros, un 0,5 per cent més que el 2020.

La consellera ha argumentat que la crisi sanitària i les mesures de confinament han demostrat, d'una banda, l'extrema importància de la cultura i la creativitat com a elements cohesionadors i essencials de la societat, i per una altra, la seva fragilitat com a sector productiu heterogeni que opera en condicions econòmiques i laborals precàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inca, fa mes de 3 anys

i fa comptes fer-ho abans o després del tren a Artà, a Alcúdia? abans o després de l'oficina dels drets lingüístics? Abans o després del metro de la badia de Palma? Abans o després de tomar sa Feixina?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente