algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

'Veus del passat', un llibre del catedràtic de la UIB Joan Miralles que recupera la història oral de Montuïri

177257

El doctor Joan Miralles, catedràtic jubilat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, acaba de publicar l’obra 'Veus del passat'. El llibre és un recull de les primeres entrevistes d’història oral fetes a Montuïri, poble natal i de residència de l’autor, des de 1968.

Són onze històries de vida de persones de Montuïri nascudes entre 1877 i 1927. Hi destaquen vuit entrevistes a Joan Grimalt i Pocoví «l'amo en Niu», el flabioler de la vila durant mig segle, vertadera ànima de la dansa dels cossiers; cinc entrevistes amb gent que parla de la tradició colombina en relació amb el descobridor d'Amèrica i amb Joanot Colom; l'entrevista feta a Aina Maria Oliver i Sastre, que en el viatge transatlàntic a l'Argentina conegué el poeta català Josep Carner; les troballes arqueològiques d'un pagès montuïrer, etc.

Les persones que adquireixin el llibre també tendran accés als enregistraments de veu mitjançant el codi QR que s’inclou al principi de cada entrevista.

L'edició de l'obra ha anat a càrrec de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural de Barcelona, a l'empara de l'Institut d'Estudis Catalans. El pròleg de l'obra és de Joan Argenter, director de la càtedra esmentada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.