algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
18°

Escola Valenciana demana una 'Declaració de València' que renovi la voluntat de cooperació dels governs del País Valencià, Catalunya i les Balears en matèria de llengua i cultura

Escola Valenciana mostra el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que nega la unitat de la llengua amb la prohibició a la Generalitat Valenciana d’adreçar-se en valencià als governs de Catalunya i de les Balears. L’entitat mostra el seu suport al recurs al Tribunal Constitucional que el Govern valencià ha anunciat que presentarà i demana que Presidència de la Generalitat Valenciana es pronunciï sobre aquesta sentència.

Aquesta sentència ignora tots els criteris lingüístics i científics, per això mateix, Escola Valenciana demana una nova 'Declaració de València', homòloga a la 'Declaració de Palma' que els governs valencià, català i balear varen celebrar el febrer de 2017, que renovi els compromisos de col·laboració adquirits en matèria de llengua i cultura. Aquesta nova declaració, en la qual Escola Valenciana confia comptar amb la presència, com a mínim, de les tres Direccions Generals de Política Lingüística dels tres governs, també hauria de servir per a fer avaluació i seguiment de la de 2017.

Escola Valenciana destaca que, «tot i ser l’Estat espanyol un dels signants de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, aquesta sentència del Suprem contravé un dels principis de la Carta, concretament atempta contra el manteniment i desenvolupament de les relacions entre territoris amb llengua compartida».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.