algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Política Lingüística crea la categoria de literatura infantil als Premis Mallorca 2020

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, han presentat aquest dilluns l’edició de 2020 dels Premis Mallorca de Creació Literària, que estan dotats amb 79.000 euros i que inclouen, com a novetat, la categoria de literatura infantil (10.000 euros), a més de les ja consolidades de narrativa (25.000 euros), poesia (15.000 euros), assaig (19.000 euros) i textos teatrals (10.000 euros).

«El Premi Mallorca de literatura infantil és una de les novetats importants i l’hem creat per a donar un impuls a aquest gènere, cabdal a l’hora de fomentar els hàbits de lectura entre els més petits i per a la normalització del català en tots els àmbits», ha subratllat Busquets, qui ha considerat que «impulsar aquest gènere és sembrar la llavor dels primers lectors».

La consellera també ha explicat que a la convocatòria d’enguany, també com a novetat, s’hi ha introduït que les obres s’han de presentar per correu electrònic en format PDF. «Davant la incertesa de les mesures de seguretat sanitàries s’ha optat per aquesta fórmula que, a més, implica una passa cap a la modernització de l’Administració», ha explicat Busquets. Les obres i els annexos requerits s’han d’enviar a l’adreça nlinguistica@conselldemallorca.net amb l’assumpte: «Premis Mallorca de + modalitat». En el termini màxim de tres dies hàbils s’enviarà un correu de resposta com a confirmació de la recepció de l’obra.

La dotació econòmica del guardó en les diferents categories enguany es desvincula de l’edició de l’obra. Així, el Consell editarà les obres guanyadores i en farà promoció, a través de l’editorial a qui s’hagi adjudicat aquest encàrrec per concurs públic. Abans que acabi el termini de presentació dels originals, sempre que s’hagi resolt l’adjudicació del contracte d’edició, el Consell anunciarà quina editorial publicarà cada modalitat.

D’altra banda, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, ha explicat que la convocatòria dels Premis Mallorca de Creació Literària 2020 es publicarà aquest dimarts en el BOIB i, per tant, el termini per a presentar els textos comença dimecres i s’allargarà fins al pròxim 15 de setembre.

Segura ha explicat que «els Premis Mallorca de Creació Literària són oberts a qualsevol persona física que hi vulgui participar i les obres que s’hi presenten han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català, i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s’adopti entre l’1 de juny i el 31 de desembre de l’any en curs, ambdós inclosos».

Els jurats de les diferents categories estaran formats per cinc persones de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana, que hauran d’emetre un veredicte abans del 15 de desembre. Com a novetat també derivada dels temps de coronavirus, les reunions del jurat podran ser telemàtiques, una possibilitat que a banda de minimitzar riscs de contagi també redueix els costs.

Les obres guardonades es mantendran en secret fins que es faci l’entrega dels Premis Mallorca de Creació Literària 2020, en el marc dels actes de la Diada del 31 de Desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.