nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Presenten el manifest i procés participatiu 'La cultura imprescindible'

L'Obra Cultural Balear, l'Institut d'Estudis Eivissencs, l'Obra Cultural de Formentera i l'Institut Menorquí d'Estudis, juntament amb una quinzena d'entitats més, han fet públic, aquest dijous, un manifest, titulat 'La cultura imprescindible' (laculturaimprescindible.wordpress.com) dirigit a les institucions i a tota la societat de les Illes Balears, que reivindica el paper importantíssim que ha jugat la cultura aquests passats mesos com un «un sector viu i imprescindible per al benestar individual i col·lectiu», a més de posar en valor la cultura com a «dret universal, com a bé comú, com a eina imprescindible per a la cohesió social, com a instrument indissociable de l’educació per formar ciutadans crítics, democràtics, lliures, amb pluralitat d’idees i d’experiències vitals, que han de ser respectades, valorades i viscudes en comunitat».

El president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha explicat que «com sempre, l'OCB, és al costat de la cultura impulsant un manifest de suport al sector cultural, un col·lectiu que durant el confinament ens ha ofert el millor que tenen. Ara toca correspondre'ls». En nom de l'Institut Menorquí d'Estudis, Fina Salord, excoordinadora del departament científic, ha declarat que «l’IME comparteix aquest manifest perquè la cultura ha d’ocupar, ara més que mai, l’espai imprescindible que li pertoca en els àmbits de la cohesió social, la formació, la consciència patrimonial, la creativitat present i futura, i l’enriquiment personal i col·lectiu». El president de l'Institut d'Estudis Eivissencs, Marià Mayans, ha dit que «La cultura és imprescindible ara i sempre. I com a tal les institucions han de donar-li tot el suport necessari». I en nom de l'OCB de Formentera, la seva presidenta, Maria Teresa Ferrer, ha explicat que «des de l'OCB de Formentera impulsam aquest manifest perquè pensam que la cultura és un dels sectors més afectats per aquesta pandèmia de la Covid-19 i un dels aspectes que ara mateix ens fa més por, és que la Cultura torni a sofrir retallades, com ha passat en altres crisis econòmiques. Pensam que el Govern, juntament amb la resta d'administracions, han d'apostar per la reconstrucció econòmica i social a través de la cultura, atès que és la base de qualsevol societat».
Els àmbits sectorials que abasta aquest procés són: Cultura Audiovisual, Arts Escèniques (Teatre, Dansa, Circ, Arts Performatives), Arts Visuals, Creació literària i llibre, Música, Cultura Popular, Institucions, Entitats Culturals i Centres de Producció i Difusió de la Cultura, Treballadors culturals, Patrimoni cultural material i immaterial.
  • Procés participatiu
- A partir d'aquest dijous s'obri la recollida d'adhesions a través del web: laculturaimprescindible.wordpress.com/adheriu-vos-hi/
- Igualment, ja és obert el procés de recepció d'esmenes a les propostes generals: laculturaimprescindible.wordpress.com/blog-2/
- I el procés de recepció de propostes sectorials: laculturaimprescindible.wordpress.com/propostes-sectorials/
  • Entitats impulsores::
Obra Cultural Balear
Institut Menorquí d’Estudis
Institut d’Estudis Eivissencs
Obra Cultural Balear de Formentera
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
PEN CATALÀ
Associació de Dramaturgs de les Illes Balears
Joves de Mallorca per la Llengua
Associació de Professionals de Circ de les Illes Balears
Glosadors de Mallorca
Associació Cultural Cap Vermell
Tshock Cultura Emocional
Espai de creació Sa Talaia
Associació de Músics d’Eivissa
Mallorca Lliure
Jubilats de Mallorca per la Llengua
Grup Blanquerna
UGT Illes Balears
Federació d’Associacions de veïns de Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inde, fa mes de 2 anys

Tot molt bé però quan començaran a contractar totes aquestes associacions als artistes locals?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente