muy nuboso
  • Màx: 10°
  • Mín:
10°

La Fundació Mallorca Literària reprèn les activitats presencials amb el festival d’estiu 'La Lluna en Vers'

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentat avui el programa del festival d’estiu 'La Lluna en Vers', que inclou espectacles a diferents escenaris de Mallorca entre el 27 de juny i el 26 de setembre de 2020. La presentació s’ha fet als jardins de la Misericòrdia coincidint amb la reobertura de portes de les cases museu que gestiona la Fundació Mallorca Literària a Binissalem, Sant Joan i Santanyí.

Busquets ha agraït la feina feta per la Fundació Mallorca Literària per mantenir aquest festival, «que implica el retorn de la cultura als seus espais naturals i la retrobada amb el públic després de mesos de confinament en què s’ha mantengut viva a les xarxes», i que es pugui fer de forma segura per artistes i públic.

«Vull destacar que tant la selecció dels espais com els càlculs de l’aforament s’ha fet amb la voluntat de recuperar aquests espais per gaudir presencialment de la cultura, alhora que mantenim la prudència i si algú compra ja divendres una entrada per 'La Lluna en Vers' pot tenir la certesa que assistirà a un espectacle de qualitat i a un lloc segur», ha dit Busquets.

L’aforament per als espectacles serà limitat i s’ha calculat en funció de les mesures sanitàries de la fase 2 i, en cas que canviïn les restriccions es podrien modificar, «sempre essent prudents».

El primer espectacle de 'La Lluna en Vers' serà dissabte 27 de juny, a les 9 del vespre, al jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem. Es tracta d’un concert recital amb Antoni Lliteres i Joan Círia (Lied mallorquí i Maria Antònia Salvà).

La directora de la Fundació Mallorca Literària ha explicat que el programa s’ha elaborat de manera que permet «mantenir un equilibri de dues forces: per una banda, servir de marc perquè moltes propostes de tema literari (en combinació amb altres disciplines, però de tema literari perquè la paraula és el nostre fil conductor) nascudes a Mallorca tenguin durant l’estiu alguna localització per poder-se veure i, per altra, fer servir els nostres escenaris com a lloc de trobada de propostes de qualitat de fora de Mallorca».

Enguany, a més, es reserven localitats per al sector professional, amb la voluntat d’afavorir la difusió dels espectacles que formen part de 'La Lluna en Vers' i també es faran tres jornades de trobades creadores per propiciar el contacte i intercanvi entre els artistes convidats i altres creadors i programadors de l’illa.

Els escenaris, a més del jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem, seran el pati del Teatre Municipal de Santanyí, el Santuari de Consolació a Sant Joan, la sala gran del Teatre Principal i el claustre del Convent a Palma, on també tendran lloc els recitals i concerts que s’organitzaran el 23 de juliol amb motiu de la Fira del Llibre.

Podeu consultar el programa complet aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.