algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

L'IEB, present a ARCOmadrid 2020 amb el projecte dels artistes Gabriel Pericàs, Ian Waelder i Lara Fluxà

L'Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) participa en la fira d’art contemporani ARCOmadrid 2020 per primera vegada amb un estand institucional propi, situat a la secció ARCO Espacios Culturales, on es mostrarà el projecte expositiu que s’ha seleccionat per representar les Illes Balears: 'El instante antes de que algo suceda', a càrrec dels artistes balears Gabriel Pericàs, Ian Waelder i Lara Fluxà, i comissariat per Adriana A. Leanza i María Lucía Marcote García, del col·lectiu Allélon.

La inauguració oficial de la fira serà dijous 27 de febrer a partir de les 11.30 hores. Acompanyant els artistes balears i comissàries del projecte a l’estand de l’IEB, hi assistiran la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, i el director de l’IEB, Mateu Malondra,

El projecte col·lectiu ha estat seleccionat entre un total de 19 propostes presentades a la convocatòria pública oberta el novembre i desembre passat per part de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), el qual destina a les despeses del projecte un pressupost total de 25.000 €.

D’aquesta manera, l’IEB manté el seu objectiu i compromís de promoure i donar visibilitat a la creació de l’àmbit de l’art visual de les Balears. Cal recordar que durant els darrers anys ha participat també a mostres d'artistes de les Balears a Artesantander, Drawing Room Madrid i Lisboa, i JustMAD i JustLX.

El comitè que ha triat 'El instante antes de que algo suceda' ha estat format pel jurat independent Tiago de Abreu Pinto, comissari i escriptor; Martí Manen, director d'Index-Swedish Contemporary Art Foundation, Estocolm, Suècia; i Imma Prieto, directora d'Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. El jurat ha decidit, per unanimitat, «donar suport al projecte curador 'El instante antes de que algo suceda' perquè la proposta s'adequa als marcs establerts en les bases, i sobretot perquè permet abordar reflexions contemporànies que acullen la necessitat de pensar variants d'espais i temporalitats». Segons el jurat, «els tres artistes dialoguen entre si i treuen a la llum problemàtiques contemporànies com la percepció, la ponderació, el canvi climàtic, el coneixement i com hi accedim».

A més, les dues comissàries del col·lectiu Allélon, Adriana Leanza i María Lucía Marcote, «creen una òptima mesura entre les propostes artístiques, sense que es perdi la fragilitat i inestabilitat que les obres provoquen en l'espectador», destaca el jurat.

La fira ARCOMadrid 2020 és una de les principals fires d'art contemporani internacional. Té com a objectiu difondre i consolidar el reconeixement de les darreres tendències artístiques. Té lloc del 26 de febrer al primer de març de 2020 a IFEMA Fira de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.