algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Presentats dos nous volums de les obres de Ramon Llull

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes, i organitzat per la Càtedra Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears, ha presentat aquest divendres a Ca n'Oleo les dues noves edicions crítiques de l'obra lul·liana, titulades 'Mil proverbis' i 'Medecina de pecat'.

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha informat de l'acte de presentació, que ha comptat amb la presència de la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, el director del IEB, Mateu Malondra, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsartí-Murlà, i Albert Soler, director de la NEROL, entre altres.

El director del IEB, Mateu Malondra, ha explicat que aquestes dues noves edicions són «un nou exemple del compromís, la complicitat i l'esforç» des de fa gairebé quatre dècades entre el Govern i la Generalitat «per a aprofundir en l'obra del nostre autor més universal».

Aquest projecte conjunt, que ja suma 16 volums, es remunta a 1985, quan es varen signar els estatuts del Patronat Ramon Llull, integrat tant per la Institució de les Lletres Catalanes com per l'Institut d'Estudis Balèarics, que exerceix la secretaria.

Des de 1990 totes dues institucions dediquen 12.000 euros anuals cadascuna per a editar la col·lecció d'aquesta edició crítica de les obres en català de Llull, denominada NEORL (Nova Edició de les Obres de Ramon Llull). Els dos nous volums presentats són els últims publicats, el XV i XVI respectivament d'aquesta edició crítica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.