muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Consell de Mallorca destina 740.000 euros a preservar el patrimoni eclesiàstic

Imatge de la reunió mantinguda aquest dissabte entre el Consell de Mallorca i el Bisbat. | Consell de Mallorca

La Comissió Mixta de Patrimoni del Bisbat i el Consell de Mallorca, encapçalada per la presidenta Catalina Cladera i el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha aprovat aquest dissabte les actuacions que es duran a terme durant l'any 2020, que inclouran el pressupost del Consell de 740.000 euros per a la conservació del patrimoni eclesiàstic de Mallorca.

El Consell ha detallat que enguany es restaurarà el retaule Major del Convent de Sant Francesc de Campos, l'Oratori de Sant Miquel de Campanet, la imatge escultòrica del Profeta David de la Parròquia de Sant Nicolau, la talla de la Verge del Museu de la Parròquia de Sant Andreu de Santanyí i el cadirat gòtic de la Parròquia La nostra Senyora de la Consolació de Porreres.

D'altra banda, també s'ha acordat estudiar possibles intervencions a Pollença, Llucmajor, Felanitx i Manacor. Així mateix, durant la convocatòria, s'ha adonat de les intervencions en orgues històrics i s'ha aprovat la tercera fase d'intervenció en el de Manacor, la conservació de l'orgue de Sóller, la restauració integral del de Petra i la conservació i canvi de teclats del de Santanyí.

La institució insular ha dit que aquestes intervencions es fan per a «conservar els orgues de Mallorca com a elements patrimonials», emmarcades en un projecte finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa mes de 4 anys

La meva petita reflexió és que en primer lloc comencem per fer accessibles les entrades i portals de tot el patrimoni eclesiàstic. Si no hi podem entrar-hi, mai, podrem contemplar tot aquest patrimoni a restaurar: el retaule Major del Convent de Sant Francesc de Campos, l'Oratori de Sant Miquel de Campanet, la imatge escultòrica del Profeta David de la Parròquia de Sant Nicolau, la talla de la Verge del Museu de la Parròquia de Sant Andreu de Santanyí i el cadirat gòtic de la Parròquia La nostra Senyora de la Consolació de Porreres. I totes les persones usuàries de cadira de rodes, pares i mares amb cotxet d'infant i persones grans amb caminadors, també, pagam religiosament, pel juny, els nostres impostos a Hisenda!
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom
Es Pont d’Inca, 10 febrer de 2020

Valoració:3menosmas
Per Pepeta, fa mes de 4 anys

Totalment d'acord amb @toni F
No em representen si utilitzen els meus impostos per "subvencions" a l'esglèsia.
No trov just que haguem de pagar els no creients i els ateus. Que ho paguin els seus creients.

Valoració:8menosmas
Per I tanmateix per ells sempre seran els dolents, fa mes de 4 anys

Però ja veuen com els ho agraeix el senyor Bisbe de Mallorca, aprofitant la missa del dia del Patró de Palma per carregar contra les institucions del Pacte d'Esquerres.
Si no regalàssin tan de doblers procedents de la casella de la declaració de la renta
a la Trece TV, que concedeix més temps a tertúlies i programes enverinats de la dreta i de la ultradreta, on se menteix, difama, calumnia descaradament que no a programes relugiosos, tindrien doblers per restaurar el seu patrimoni.
Jo soc creient i adoro l'art, però crec que aquests doblers tenen altres prioritats.

Valoració:10menosmas
Per Endavant, fa mes de 4 anys

Preferesc destinar els meus impostos a preservar el nostre patrimoni, i a afavorir la molta labor social de l'Església, que no a mantenir televisions públiques i subvencionar empreses creades per a viure dels doblers públics.
Heu vist la coa de pobres que hi ha al matí als Caputxins? Just hi vaig voluntaris i frares que ajuden als necessitats. Encara no hi he vist mai cap polític, sia del signe que sia.

Valoració:4menosmas
Per I tant, fa mes de 4 anys

Al obispo, que es tan dado a lanzar homilías que nadie le ha pedido y que además no sirven para nada, no hace ascos a recibir dinero público para sus cosas. Dinero que procede de los impuestos de los ciudadanos, creyentes, o no. Con ese dinero se podrían solventar casos realmente sangrantes de personas que no tienen nada, absolutamente nada. "No tenemos para pan, pero compraos abanicos"

Valoració:3menosmas
Per Astorat!, fa mes de 4 anys

Que no és de l´Església?
M´ho pensaba!

Valoració:7menosmas
Per Toni F, fa mes de 4 anys

Que ràpid dobleguen el genoll els nostres polítics, m'agradaria veure'ls més interessats en educació i sanitat que a pagar-li a l'Església el que hauria de costejar-se ella. Amb tots els diners que s'estalvia en impostos i no poden pagar-se l'arranjament de les goteres? També hem de pagar-l'hi això amb els diners dels nostres impostos? . Es veu que no és suficient regalar-li 11.000.000€ anuals i permetre-li la immatriculació de tot el patrimoni públic que li vingui en gana; a sobre l'eximim de pagar IBI i també li costegem les reparacions del seu patrimoni fet malbé en lloc de multar-los per la seva deixadesa. Amb l'Església hem topat per enèsima vegada i continuem comptant. Sembla que res ha canviat des de 1975, seguim amb uns polítics tan complaents amb els poderosos com abans. Caldría preguntar-se per què els votem si no ens representen.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente