nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

El Teatre Xesc Forteza de Palma acull la segona edició dels Premis de la Música Balear

La gala dels II Premis de la Música Balear – Premis Enderrock 2019 se celebrarà aquest dijous 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma a partir de les 20 h. La recepció obrirà les portes a partir de les 18.30 h. La festa estarà presentada per la periodista i cantant mallorquina Victòria Maldi i el músic Pep Suasi que, amb un desena de personatges de l’escena musical de les Balears, lliuraran els 16 guardons atorgats en les categories de la crítica musical i del públic sobre les produccions editades entre la tardor del 2018 i l’estiu del 2019.

L’endemà, divendres 29 a les 13 hores, s’oferirà una recepció oficial als guanyadors a Can Homs, presidida pel tinent de batlle de Cultura i de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Toni Noguera, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

Durant la gala el grup de Marratxí Cabot estrenarà en directe la versió col·lectiva de “Llengües”, amb la participació de l’escriptor Gabriel Janer Manila i dels músics Marta Elka, Pep Suasi, Pau Franch (OR) i Biel Abrines i Llorenç Romera (Salvatge Cor); Marta Elka i Toni Pastor interpretaran en format trio la musicació de “Rellotge” de la poeta Carme Riera, inclosa al disc Cançons de maternitat (Blau, 2019); el quartet de manacorí indie-rock Jorra i Gomorra estrenarà el tema “Brilles” del seu pròxim disc Vellut i purpurina (Bubota, 2020); el duet pop Formentera Badminton Fan Club presentarà la cançó “Astre i jo” del seu nou àlbum Imantisme (RHRN, 2019) i el trio folk Marala, integrat per la mallorquina Clara Fiol, la valenciana Sandra Monfort i la catalana Selma Bruna, cantarà “A trenc d’alba”.

En la categoria de reconeixements especials es lliuraran els Premis a la Trajectòria al pianista i compositor manacorí Antoni Parera Fons, i el Premi d'Honor al trio eivissenc Uc, que es retrobarà després de 35 anys i interpretarà a l’escenari la cançó “En aquesta illa tan pobra”. Els Premis Enderrock de la Música Balear 2019 de la crítica ja es van anunciar i són: Millor Disc de l’Any per Elektra (DiscMedi/Blau, 2018) de Joan Miquel Oliver; Millor Disc Revelació per A Manacor (Bubota, 2018) de Jorra i Gomorra; i Premi Especial del Jurat per This is Electroverse (Hidden Track, 2018) de Jansky.

Els Premis Enderrock de la Votació Popular 2019 es concediran a partir de la participació de 9.836 vots a través d’internet –amb un augment del 68% respecte a l’any passat– i es desvetllaran la mateixa nit de la gala. En total es premien onze categories: millors discos de pop-rock, músiques urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica, millor disc en llengua no catalana, millor cançó, millor directe, millor artista i millor artista revelació.

La celebració dels Premis Enderrock de la Música Balear és una iniciativa del Grup Editorial Enderrock amb la complicitat de l’Obra Cultural Balear, que té el suport de l’Ajuntament de Palma i del Govern de les Illes Balears (Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears i la Direcció General de Política Lingüística), a més de la col·laboració dels Consells Insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i el patrocini d’Estrella Damm.

Jornades Professionals

Coincidint amb la gala dels II Premis de la Música Balear, el dimecres 27 de novembre tindran lloc a Ca n’Oleo, de 17 a 21 hores, les primera edició de les jornades professionals amb tres taules rodones que reuniran representants de la indústria musical balear i catalana, músics i mitjans de comunicació, organitzades per Grup Enderrock i l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balear (ICIB). La presentació de les jornades serà a càrrec del director de l’ICIB, Mateu Malondra, i les tres sessions estaran obertes al públic en general.

La primera taula sobre “Creació i mercat en l’escena emergent”, moderada per Margalida Mateu, reunirà Xavier Barceló (FiraB! – Institut d’Estudis Baleàrics), Carles Llull (tècnic de l’àrea de Cultura Ajuntament de Palma), Anna Sancho (Produccions Blau), Joan Cabot (Bubota), Maria Lladó (Institut Ramon Lllul), Montse Portús (Mercat de Música Viva de Vic), Sandra Martínez (Fira Mediterrània de Manresa), Jordi Planagumà (Cases de la Música), i els músics Llorenç Romera (Salvatge Cor), Carme Garí (Voicello) i Borja Beneyto (Psaiko Quartet).

A la taula rodona sobre “Música i polítiques de gènere”, moderada per Helena Morén, intervindran Carmen Zapata (Mujeres de la Industrai Musical), María Martin (Rebellion), Àngel Pujol (Manàlgement Musical) i les artistas Laia Malo (Jansky), Maria Jaume Martorell, Clara Fiol (Marala) i Marta Elka. Finalment, a la sessió sobre “Música i mitjans de comunicació”, moderada per Gabi Rodas, debatran Joan Trias (IB3), Margalida Mateu, Helena Morén (Enderrock), Lluís Gendrau (iCat - Enderrock), Tomeu Martí (Ona Mediterrània) i Pere Estelrich (Diario de Mallorca).

La col·laboració entre l’ICIB i Grup Enderrock també es concretarà amb l’edició d’un disc recopilatori amb els guanyadors dels Premis de la Música Balear que s’editarà al desembre i es distribuirà al sector i amb fires i mercats professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.