algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Presenten 'Benvinguts al català', una guia d’acollida per als llatinoamericans de les Balears

164763

Després d'haver editat la guia "Salam al català" per a la comunitat araboparlant, la Plataforma per la Llengua Illes Balears ha editat un nou material d'integració lingüística per als llatinoamericans que viuen a l'arxipèlag. L'objectiu d'aquest llibret és posar sobre la taula els avantatges que té aprendre la llengua catalana, a més d'exposar una sèrie de relacions que han mantengut sempre lligades les comunitats de les Illes Balears i de l'Amèrica Llatina.

El proper dilluns 28 es durà a terme la primera presentació de la guia "Benvinguts al català" a a la Biblioteca Municipal d'Eivissa, Can Ventosa, on intervendran persones vinculades a l'aprenentatge de la llengua catalana i a l'acollida lingüística a Eivissa. El dimarts 29, a més, es farà una taula redona al cafè La Tertúlia de Palma a propòsit de la presentació de la guia. Aquest col·loqui comptarà amb la presència de membres i voluntaris de la Plataforma per la Llengua Illes Balears, així com de l'actual secretària autonòmica de Política Lingüística del Govern balear, Agustina Vilaret.

Amb aquests col·loquis la Plataforma per la Llengua pretén continuar fent feina per la llengua catalana «com a eina bàsica d'integració social al territori d'acollida». «Entenem que mostrant la llengua pròpia, i facilitant-ne l'aprenentatge per a la comunitat llatinoamericana de les Illes Balears contribuirem a l'àgil i ràpida adaptació al territori que els ha acollit», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A.M., fa mes de 4 anys

I si no és així com dic, que demostrin que van de bona fe , deixant d'ofendre i de menysprear la nostra llengua, akhora que integrant se cultural i linguísticament en el nostre poble. Perque més avantatges no s'els en poden donar.

Valoració:0menosmas
Per A.M., fa mes de 4 anys

Es molt bona idea, però no tenc massa esperança amb aquesta gent. Ls majoria han emigrat cap a Espanya, malgrat hi hagi peïsos europeus millors, per no haver d'aprendre cap altre idioma i quan tractes d'animar los a que aprenguin Mallorquí ( o Català) t'amollen sense cap pudor que "es una pérdida de tiempo". Més receptiva és la gent s'altres països , fins i tot asiàtics que ho tenen extremadament dificil. En canvi aquesta gent hispanoparlant és redireccionada cap aqui per acabar amb la nostra llengua ( i cultura i costums i sentiment de poble).

Valoració:1menosmas
Per Jaume Corbera, fa mes de 4 anys

És una llàstima que "apropeu" la llengua en lloc d' "acostar"-la. Mai en bon català s'havia dit això d' "apropar", que no és més que un calc del castellà "acercar"; ara, desgraciadament, s'ha posat de moda. Ja que voleu fer una feina tan lloable, podríeu mirar de fer-la tan bé com fos possible.

Valoració:4menosmas
Per Pepeta, fa mes de 4 anys

BONA FEINA.
Ara tots els mallorquins i mallorquines hauríem de col.laborar....
"no girem la llengua" si no ens ho demanen amb educació.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente