cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Joan Sala (editor d''On és l'Estel·la?'): «Ni demanarem disculpes ni retirarem el llibre»

Aquest dimecres estava previst, al Jutjat de sa Gerreria de Palma, l'acte de conciliació previ a la presentació d'una possible querella, entre els autors i editors del llibre 'On és l'Estel·la?' i els denunciants, el sindicat policial Jupol.

Un quart d'hora abans de l'hora prevista, s'ha informat als editors, que havien vengut de Barcelona, que s'havia suspès l'acte. No se'ls ha explicat els motius.

Tot i amb això, Joan Sala, de l'editorial Comanegra, editors del llibre denunciat, ha comparegut davant el jutjat per deixar clar que hi ha assistit i que no té intenció d'accedir a les demandes dels policies denunciants.

En roda de premsa posterior, ha explicat que «ens demanen que retirem el llibre, que demanem disculpes i que ens comprometem a no tornar a publicar cap llibre similar i no farem cap d'aquestes coses».

Sala també ha explicat que defensen la llibertat d'expressió i que no són partidaris de la censura i ha recordat que 'On és l'Estel·la?' és un còmic dirigit a persones adultes.

També ha explicat que s'han fet tres edicions del llibre i que s'han venut uns 6.500 exemplars.

Sala, que ha agraït la presència i suport de representants de diverses associacions culturals, ha comparegut a Can Alcover, acompanyat de Josep de Luis, president de l'Obra Cultural Balear, que, a més a més, és l'advocat de l'associació DRETS designat per a aquest cas.

Josep de Luis ha explicat que l'OCB «ha estat sempre un baluard de defensa dels valors democràtics i sempre ha acollit les persones i entitats que defensen els valors democràtics» i ha afegit que «avui acollim una entitat, una editorial que és víctima d'un atac als drets fonamentals, perquè la llibertat d'expressió és un fonament de qualsevol estat democràtic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquí des plá, fa mes de 4 anys

El poder franquista i no franquista de l'estat espanyol está pixant fora de's test, volguent estendre la por, i atemorir als que no som de la seva corda, principalment els catalans independentistes, o els que si senten.
Grácies que al segle XXl no poden instaurar l'imperi del terror com feien el segle XX, amb els camions requisant gent per les cases,"trocant de matinada" peró hem de sofrir eis desmans del poder de la "Unidat de España" on tot si val, per arribar a les sevas intencions, junt amb el "poder de les clavagueras", increïble veure socialistes comportar-se com a faxistes.

Valoració:10menosmas
Per Valents, fa mes de 4 anys

Ben fet. I no han contat res que no sigui veritat, així que si qualcú ha de demanar perdó son els policies i guàrdies civils que van actuar tan violentament contra unes persones pacífiques i desarmades, entre les quals se trobaven persones majors, infants, i altres situacions de major fragilitat
Demanar perdó i a més, dir qui els va obligar a actuar d'una manera tan allunyada de la democràcia,de la que se presumeix tant per l'estat espanyol: Sigui qui sigui.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente