algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Acte de record a Aina Moll a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada

Aquest dilluns s'ha fet a Prada de Conflent, en el marc de la 51a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, un acte de record de la filòloga i activista Aina Moll en el qual hi han pres part la titular de la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, Agustina Vilaret; Ester Franquesa, directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya; Josefina Salord, coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis; Miquel Strubell, excap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat i de Susanna Moll, neboda d’Aina Moll i senadora.

Més enllà dels reconeixements públics i de l’extens currículum professional i acadèmic, Agustina Vilaret ha volgut destacar «el coratge com a militant del país i el compromís social i polític» de Moll amb la llengua catalana. Una trajectòria, ha explicat Vilaret, de «dedicació, coherència, rigor i lucidesa».

La filla de Francesc de Borja Moll treballà «des de l’activisme civil, des de l’acadèmia o des de la institució; des de qualsevol front i escletxa on es pogués treballar per la llengua catalana sempre des de la concòrdia però sense renúncies» segons la representant del Govern. Aina Moll fou la primera directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya en un moment en què «tot estava per fer, quan tot volia renéixer de bell nou» ha dit Vilaret. En aquest sentit, ha alabat Aina Moll a qui ha considerat «una pionera que creà estructures imprescindibles per a la difusió i promoció de la nostra llengua en un dels moments més complexes de la nostra història». Finalment, ha conclòs dient que «recordar Aina Moll és un exercici imprescindible per a la nostra memòria històrica recent. Ella lluità pel país essent dona, fet que encara li atorga més mèrit per la invisibilització a la que hem estat subjectes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Está bé que recordem i honorem els nostres, perqué si perdem les arrels estam arreglats, ben llestus.
Aquesta púrria dreta franquista&faxista va desfermada, i les " Hordas de Primo de Rivera, alias Naranjito" ataquen per terra mar i aire, contra la nostra i estimada llengua, que no és altra que el catalá, sols per aquestas lluïtas que tengueran els que com Aina Moll i s'ompare patiren i ni tan sols Franco els pogué tombar.
Mallorquins, resistir és vèncer, salut i República Països Catalans. Visca la terra, visca la llengua.Visca

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente