nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

'Ho tornarem a fer', el llibre de Jordi Cuixart, es presenta aquest dijous a Palma

Aquest dijous, 8 d'agost, a les 20.30 hores, es farà a Can Alcover – Espai de Cultura (carrer de Sant Alonso, 24 de Palma), la presentació del llibre del president d'Òmnium i la Federació Llull, Jordi Cuixart, titulat 'Ho tornarem a fer'.

La presentació del llibre es farà amb una conversa entre el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

El llibre

'Ho tornarem a fer' és un llibre escrit des de la presó per Jordi Cuixart, empresonat injustament des de fa més de 600 dies.

Quan t’han pres la llibertat fruit d’una injustícia, què et queda? Et queda la possibilitat d’obeir la pròpia consciència i no caure en la resignació ni en la frustració. Ni com a persona ni com a poble. Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, ha decidit transformar la tristesa i la grisor d’una cel·la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans.

Ens convida a no defallir, a protestar, a escoltar... i a la mobilització permanent noviolenta. Perquè quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret. 'Ho tornarem a fer' és un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem. Un manifest emocionat però rigorós, directe i valent, que ens commina a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades a Catalunya i arreu del món.

L'autor

Jordi Cuixart i Navarro (Santa Perpètua de Mogoda, 1975) és el 10è president d’Òmnium Cultural, la principal entitat cívicocultural de Catalunya, amb 170.000 socis. Porta més de 600 dies de presó per cridar a la participació en la manifestació pacífica del 20-S i en el referèndum del primer d'octubre. Amb el judici al Tribunal Suprem vist per a sentència, la Fiscalia manté l’acusació de rebel·lió i la petició de pena de 17 anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa mes de 4 anys

Sebas, estas más solo que la 1

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Molt be, Jordi Cuixart. Per cert, vaig llegir un article de'n XEVI XIRGO - XXIRGO@ELPUNTAVUI.CAT intitolat:
Per treure's el barret, i que deia:
No em vull ni imaginar què deuen pensar al Tribunal de Cuentas quan veuen el que recull la caixa de solidaritat. Resulta que ara, tres dies després, han obert expedient per controlar si han pagat els impostos corresponents a banda d'inspeccionar als donants. FER POR ES LA SEVA UNICA ARMA. Espero que tot aixó a Europa es vagi coneixent sino quedarà com a Turoba o Tu ropa.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente