algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Cultura presenta la partitura vocal de 'L'Arxiduc', primer encàrrec d'una òpera en la història de la Simfònica

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha presentat aquest dilluns la partitura vocal de l'òpera 'L'Arxiduc' i ha apuntat que es tracta del primer encàrrec d'una òpera en la història de l'Orquestra Simfònica de les Balears que ha compost el músic Antoni Parera i escrit Carme Riera.

La Conselleria ha detallat que l'encàrrec preveu un termini de tres anys per al seu lliurament definitiu, ja que s'ha de fer el treball d'instrumentació i les tasques de preproducció. Així, amb el lliurament de la partitura vocal farà efectiu el segon 25 per cent de l'import de l'encàrrec (50.000 euros) i el 50 per cent restant es farà efectiu al lliurament de la versió definitiva de l'òpera.

Així, l'encàrrec s'emmarca en el Pla de Cultura de les Balears que preveu el desenvolupament de polítiques així com el foment de la creació artística en l'àmbit juvenil. «És exemple de les polítiques de foment per a fer valdre el patrimoni cultural», ha manifestat Tur.

L'òpera 'L'Arxiduc' se centra en la vida del personatge històric de l'Arxiduc Luis Salvador d'Àustria (Florència, 1847-Txèquia, 1915) i, segons ha avançat Cultura, el text presenta una acció marc que succeeix la tarda del 30 setembre de 1915 al castell de Brandis.

«Té àries, trios i cors i escenes amb orquestra sola, per exemple l'interludi», ha expressat Parera. A més, la Conselleria ha apuntat que, musicalment, l'obra comptarà amb gran orquestra i disposarà probablement també d'un grup més reduït per a diferenciar millor els plans sonors i els temps simultanis.

A més de Tur, a la presentació han assistit el músic i compositor Antoni Parera, l'escriptora Carme Riera, el gerent de l'OSB, Pere Bonet, i el seu director artístic, Pablo Mielgo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Caterina, fa mes de 5 anys

La tria d'en Parera era garantia d'obra bona, però na Carme Riera i el seu baixíssim nivell lingüístic en català ho esguerrarà. Podríeu haver triat algú amb qualitat en lloc d'algú que és famosa pels mèrits en una altra llengua. Llàstima de figurera! Si no voleu que sigui un fracàs haureu d'invertir en un bon corrector d'estil...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente