cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

Les Balears, el País Valencià i Catalunya editen 'Fabra, Moll i Sanchis Guarner'

Les direccions generals de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, del Govern de les Balears i de la Generalitat Valenciana han anunciat l'edició del volum 'Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d'una llengua moderna des de la cultura de la diversitat', escrit pel catedràtic de Filologia Catalana, Antoni Ferrando, i que s'emmarca en la Declaració de Palma.

En un comunicat difós aquest dimecres, les institucions han explicat que l'edició del llibre coincideix amb la celebració de l'Any Fabra 2018 i han avançat que és la primera proposta editorial en la qual col·laboren els tres governs després de la signatura de la Declaració de Palma, mitjançant la qual es va iniciar una línia de col·laboració en els àmbits de la llengua i la cultura.

Així, l'obra «té la voluntat de reunir i actualitzar» els treballs de Ferrando, membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, entre d'altres. En concret, el llibre retrata la tasca de normativització de la llengua catalana duta a terme per Pompeu Fabra i els treballs dels lingüistes Francesc de Borja Moll i Manuel Sanchis Guarner per adaptar-la a les necessitats de les Balears i del País Valencià.

A més, Ferrando «evidència els suports institucionals de la Generalitat de Catalunya» per fer possible el treball de Fabra, mentre Moll i Sanchis Guarner «van tirar endavant la seva tasca com a projectes personals durant la dictadura franquista». A més, el llibre aporta dades sobre els escriptors Marià Aguiló, Jacint Verdaguer i Teodor Llorente, autors que varen influir notablement en l'obra de Fabra.

La presentació del llibre tendrà lloc el 4 de febrer a l'Aula Magna de la Universitat de València.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.