algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cultura finançarà set estudis sobre memòria democràtica per «seguir amb la tasca de reparació»

Un total de set projectes es beneficiaran de la línia d'ajudes per a la publicació d'estudis sobre memòria democràtica de les Illes que va convocar, per primera vegada, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, i compte un pressupost de 19.102,47 d'euros.

Segons han informat, la subvenció (promoguda conjuntament per l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB)) pretén «seguir amb la tasca de reparació de la memòria col·lectiva en relació a l'aixecament militar i la dictadura franquista i, així mateix, donar suport a la cultura i els artistes de les Balears».

Una vegada publicada la resolució i, sense que hi hagués hagut al·legacions, es varen fer públics en el BOIB els beneficiaris de les ajudes i sis d'aquestes van ser a l'edició dels llibres: 'La guerra civil a Montuïri. La postguerra', 'Treballadors, sindicalistes i clandestins. Vol. III', 'Temps d'infàmia', 'Juan Hernández Mora i la Guerra Civil a Menorca', de Juan Hernández Andreu; 'Repressió i cultura durant el franquisme', de Miquel López Crespí i 'Memòries d'Arturo Botey', de Victòria Rosselló. D'altra banda, el darrer beneficiari té per objecte la traducció al castellà del llibre 'Moriren dues vegades, d'Antoni Tugores.

Segons han detallat des de la Conselleria, la convocatòria respon a una de les mesures Pla de Cultura de les Balears (concretament de l'apartat de foment al sector editorial i de l'apartat de memòria i cultura democràtica) i, en aquest sentit, per primera vegada es promouen ajudes per a donar suport a l'edició i difusió d'estudis relacionats amb la cultura i la història de la democràcia de la comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.