nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

Antònia Vicens ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Poesia 2018

L'escriptora Antònia Vicens (Santanyí, 1941) ha estat guardonada, aquest dimecres 17 d'octubre, amb el Premi Nacional de Poesia, atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport i dotat amb 20.000 euros, per la seva obra 'Tots els cavalls', escrita en català.

Segons ha informat el Ministeri, el jutjat s'ha decantat per aquesta obra de Vicens destacant una «vocació poètica que contempla tota una vida a través del tamís d'una expressió seca, dura, inquieta i fulgurant». L'autora compta amb una llarga trajectòria literària, publicant tant novel·la com a poesia.

El 1965 rep el primer reconeixement per la seva obra guanyant el concurs literari de Cantonigròs amb la recopilació de relats 'Banc de fusta'. El 1967 obté el Premi Sant Jordi per la novel·la '39º a l'ombra'. A més d'altres novel·les, com 'La Santa', 'Terra seca', 'Febre alta', 'Lluny del tren', 'Ungles perfectes' o 'Ànima de gos', ha publicat llibres de contes, recollits en el volum 'Tots els contes', narrativa juvenil.

El 2009 publica el seu primer lliuro poesia 'Lovely', al qual seguiren 'Sota el paraigua el crit' (2013), 'Fred als ulls' (2015) i 'Tots el cavalls'. A més, en col·laboració amb Josep Maria Llompart ha escrit 'Vocabulari privat', un llibre de memòries i té obra traduïda a l'alemany i el castellà.

El 1998 va ser nomenada presidenta en funcions de la Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual també és vicepresidenta a les Illes Balears entre 1997 i 2004. El 2016 va ser nomenada sòcia d'honor d'aquesta associació i aquest mateix any rep el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entre els premis que ha rebut estan: Sant Jordi, Ciutat de Palma, Constantí Llombart, Ramon Llull. A més ha rebut la Creu de Sant Jordi i el Premi de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria.

«Que deixin en llibertat als presos polítics»

L'escriptora ha demanat aquest dimecres 17 d'octubre que «deixin en llibertat als presos polítics», en entendre que és «una vergonya que passi això en democràcia»

«Han d'estar al carrer» la poeta, qui recorda que té poemes publicats i dedicats als presos polítics catalans. «Faria malament si em fic a casa en rebre el premi i no dic res sobre això», ha reconegut l'autora mallorquina, qui no obstant això no s'ha plantejat rebutjar el guardó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per salvadora moranta, fa mes de 5 anys

ENHORABONA!!! DES DE SANTA FE, A L'ARGENTINA ON UN GRUP DE PERSONES LLEGIM LITERATURA CATALANA DE LES BALEARS, SOBRETOT.

Valoració:3menosmas
Per M, fa mes de 5 anys

Enhorabona!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente