algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Palma retrà homenatge al compositor mallorquí Baltasar Samper

El pròxim diumenge 3 de juny l'Ajuntament de Palma ha organitzat un homenatge al músic i compositor mallorquí Baltasar Samper en el seu 130è aniversari del seu naixement. 

L'acte s'emmarca en el cicle 'Palma de Primavera, música i espais' que organitza l'Ajuntament de Palma per promoure la música i la cultura a diferents indrets de la ciutat. Així, l'homenatge a Samper, tendrà lloc al pati del Museu de Mallorca a partir de les 12.00 hores i hi participaran el tenor Antonio Aragón, el duet Blanco-Cortès (piano sol i a quatre mans), el cor de la ciutat de Mallorca i el musicòleg Amadeu Corbera com a presentador de l'activitat. 

Baltasar Samper va néixer en una família de músics: els seus pares eren cantants d'òpera i el seu germà Julià fou sacerdot i organista d'anomenada a Mallorca; va ser el compositor dels Goigs a llaor de la Mare de Déu d'Atotxa, titular de la parròquia d'Ariany (Mallorca).

El 1907 s'instal·là a Barcelona. Va ser deixeble d'Enric Granados a la seva mateixa acadèmia, on, temps a venir, guanyaria per oposició la plaça de professor de piano. Estudià harmonia, composició i instrumentació amb Felip Pedrell i, a París, fou deixeble del pianista Édouard Risler. 

La seva versió més politicà portà el nostre músic mallorquí a l'exili. Militant d'Acció Catalana, el 1939 s'exilià a Tolosa de Llenguadoc i, posteriorment, a Mèxic (1942). Membre molt actiu de la comunitat catalana, fou membre de l'Institut Català de Cultura de Mèxic, estigué en el patronat organitzador dels Jocs Florals de la Llengua Catalana de Mèxic (1942), dirigí l'Orfeó Català i formà part de la delegació americana en el Consell Nacional de Catalunya (1944). Col·laborà amb les revistes de l'exili Lletres i La Nova Revista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cotonet, fa mes de 4 anys

A un homenatge a Samper era imprescindible fer sonar les CANÇONS I DANSES DE L'ILLA DE MALLORCA! També cal fer esment a la seva tasca investigadora i divulgadora del CANÇONER.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente