cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Consell dóna llum verda a la declaració BIC del fons d'art de Sa Nostra

La Comissió Insular de Patrimoni Històric ha aprovat aquest dimarts per unanimitat traslladar al ple del Consell la declaració de bé d'interès cultural (BIC) del fons d'art de Sa Nostra, datat entre el segle XVI fins a la primera meitat del segle XX, així com la seva col·lecció de numismàtica, que abasta cronològicament des del període púnic d'Eivissa fins a la Guerra Civil espanyola (1937).

Quant a la col·lecció pictòrica -formada per més d'un centenar de pintures, dibuixos i obra gràfica-, el valor radica que és una col·lecció clau per explicar l'art a les Illes, especialment a Mallorca entre el segle XIX i la primera meitat del XX, segons ha explicat la institució insular.

A això, se li suma «la qualitat individual de moltes de les peces i la representació de figures i espais clau en la història», valors que la converteixen en una «col·lecció incomparable». D'aquesta manera, és «mereixedora de la màxima protecció prevista en la Llei 12/98 del patrimoni històric de les Illes», han explicat des del Consell.

Quant a la col·lecció de numismàtica, des de la institució insular han ressaltat «l'alt nombre d'encunyacions fetes a les cases de monedes de les Balears i, especialment, la de Mallorca, que va estar en funcionament des de Jaume II de Mallorca fins a 1787».

També estan presents les encunyacions fetes durant la Guerra del Francès, així com un conjunt de monedes púniques i de monedes islàmiques encunyades a Mallorca que corroboren l'alt valor documental i històric del conjunt, que es troba en bon estat de conservació global.

Principals mesures de protecció
Així mateix, la declaració com bé d'interès cultural implica una sèrie de mesures de protecció. D'una banda, s'ha de mantenir la unitat de les dues col·leccions i aquestes han de situar-se en un espai amb les condicions adequades per a una correcta conservació.

L'entitat també ha de comunicar al Servei de Patrimoni del Consell qualsevol acte jurídic i tècnic que es pugui produir en els fons que són objectes d'aquesta protecció. A més, qualsevol intervenció de conservació o restauració que s'hagi de dur a terme en les peces que formen part d'aquestes dues col·leccions necessitaran l'autorització prèvia de la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.