algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Ona Mediterrània es converteix en la ràdio en català que més oients guanya

La darrera anàlisi d'audiència de l'Obervatori Balear de Mitjans (OBM) confirma que aquest darrer any Ona Mediterrània ha assolit una xifra rècord. Des del març del 2017 fins al març del 2018, la ràdio mallorquina es converteix en la ràdio en català que més oients ha guanyat. En la seva quarta temporada, Ona Mediterrània passa dels 9.162 oients diaris que tenia fa un any fins als 12.930 que ha assolit actualment. Aquesta escalada suposa una suma de quasi 4000 oients més.

En comparació amb altres ràdios en català que s'emeten a Mallorca, les darreres dades aportades per l'OBM confirmen que Ona Mediterrània ha guanyat més audiència que la resta. Catalunya Ràdio ha augmentat 2.362 oients diaris en un any (passa dels 29.202 als 31.564). I pel que fa a IB3 RÀDIO, aquest darrer any ha passat dels 48.066 oients diaris als 47.668 (fet que suposa una pèrdua de 398 oients diaris).

Aquesta pujada d'oients destaca per sobre de la tendència que marcava Ona Mediterrània en els anys anteriors. Amb els darrers resultats, la ràdio quadruplica la mitjana d’augment anual d’oients que acumulava des de la seva creació. Es passa d’una mitjana d’augment anual de 960 oients als 4000 que s’hi han sumat enguany.

Aquestes xifres rècord pel que fa a l’audiència coincideixen amb una època on la ràdio segueix intentant sobreviure en termes econòmics a causa de la inexistència de suport institucional. La contribució dels socis que conformen l’Associació Ona Mediterrània ha estat clau per poder mantenir el projecte, el qual ha fet front a les deficiències tècniques i a la manca de personal per tal d’intentar oferir una ràdio alternativa en clau illenca. Fins ara el govern progressista no ha destinat cap euro per a una ràdio que promociona l'ús del català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.