cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El Consell impulsa una nova línia d'ajudes per millorar l'organització dels arxius

El Consell a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, destina 350.000 euros en una nova línia d'ajudes dirigida a donar suport a l'organització i millora dels arxius municipals i privats. El termini de presentació de projectes està obert fins al pròxim 3 d'abril.

Així mateix, segons ha indicat la institució insular, també es treballa en la creació d'un Centre Coordinador d'Arxius de Mallorca com a instrument per impulsar iniciatives de col·laboració i de formació entre els diferents arxius existents. Aquest divendres i dissabte, 16 i 17 de març, l'Arxiu General del Consell acollirà la XXXV Mesa de Treball d'Arxius de l'Administració Local, una trobada al que assistiran més d'una vintena de representants d'arxius de tot l'Estat espanyol.

En aquesta reunió es posarà en comú el treball que fan els diferents arxius públics de tot l'Estat espanyol (propietat dels ajuntaments, diputacions i consells) i abordar, entre altres aspectes, els reptes que planteja l'aplicació de l'administració electrònica a l'hora de gestionar aquests serveis i fer-los més accessibles a la ciutadania.

El vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha informat que el Consell és responsable de la competència d'arxius de l'Illa i, per tant, té l'obligació d'impulsar polítiques per millorar la seva organització, catalogació i gestió a escala municipalMiralles ha explicat que els arxius no han estat mai objecte de polítiques d'inversió i de manteniment importants per part del Consell i ara vol començar aquesta feina.

Actualment, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports treballa en la redacció d'un Reglament del Sistema d'Arxius de Mallorca que inclou la creació d'un Centre Coordinador semblança al que funciona per a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.