algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
28°

Llorenç Soldevila incorpora les Illes Balears i Pitiüses al projecte 'Geografies literàries'

De Ramon Llull a Sebastià Alzamora, passant per tots els clàssics dels segles XIX i XX, l’obra de Llorenç Soldevila ressegueix el rastre literari que la literatura ha deixat en paisatges com la Serra de Tramuntana o l’illa de Cabrera, sense oblidar la importància literària de Palma o de Manacor.

El llibre, editat per Pòrtic, forma part del projecte “Geografies literàries” que l’autor impulsa des de fa anys i que ha donat lloc a nombrosos manuals de descoberta del patrimoni literari associat a territoris de parla catalana com són les comarques barcelonines, lleidatanes, tarragonines, gironines, a més de volums específicament centrats en la ciutat de Barcelona. Amb aquest volum, el patrimoni literari de les Illes Balears i Pitiüses s’incorpora al projecte.

El llibre ha comptat amb el suport de la Fundació Mallorca Literària, que ha col·laborat en l’edició com a part del projecte de divulgació literària “Walking on words. Mallorca literària”. També han col·laborat l’Ajuntament de Palma i l’ATB.

L’autor, Llorenç Soldevila, que ara treballa en l’edició que correspon al País Valencià, ha recordat els inicis del projecte l’any 2009. Un projecte, que consta de 12 volums, i que li ha permès constatar el valor antropològic d’aquesta geografia literària. «Actualment ja hi ha 8 volums editats i en un parell d’anys espero culminar el projecte. No és un recorregut exhaustiu però sí una base de partida per anar creant un teixit de complicitats literàries convençut que la literatura impregna tots els racons de la nostra geografia». El treball de camp i la recerca que Soldevila desenvolupa en cada una de les seves obres beu dels seus quaranta anys com a docent, molt vinculat a l’elaboració de propostes didàctiques basades en obres de Jacint Verdaguer, Josep Pla, Mercè Rodoreda, Miquel Martí i Pol i Baltasar Porcel, entre d'altres.

A la presentació de l’obra que s’ha dut a terme aquest dimarts al Centre Cultural La Misericòrdia han assistit el director insular de Cultura, Rafel M. Creus; la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells; l’autor, Llorenç Soldevila; la coordinadora de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Francisca Niell; i el director general de Turisme del Govern, Antoni Sansó. També està previst un acte de presentació aquest dimecres, 14 de febrer, a les 20 hores, a la llibreria Llibres Ramon Llull de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.