nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

El Govern destaca la creació de l'Institut d'Indústries Culturals, entre altres objectius assolits

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha tancat el 2017 amb diversos objectius aconseguits en totes les seves àrees, entre els quals es troba la creació de l'Institut d'Indústries Culturals de les Balears (Icib), a través de la Llei de Pressupostos Generals del 2018, o l'ampliació de les línies d'ajudes per a tot el territori de parla catalana, mitjançant l'Institut d'Estudis Baleàrics (Illenc).

Així, un total de deu objectius han estat anunciats aquest divendres per la Conselleria, una llista que ha estat encapçalada per l'anunci de la creació de les 12 noves places per als equipaments públics, aprovades en el Consell de Govern del 21 de juliol, dos per a cadascun dels centres.

En aquesta línia, l'Arxiu del Regne de Mallorca ha ampliat el seu horari començant a obrir un horabaixa i, a més, existeix l'acord d'obrir tres horabaixes a partir del 15 de gener de 2018; així com iniciar la digitalització del seu fons.

D'altra banda, el Pla de Cultura de les Illes (Pdec) ha iniciat aquest 2017 la redacció dels documents zero i un. Així, el primer escrit es va presentar el 4 d'agost i el segon, es mostrarà el pròxim 3 de gener del 2018. El Govern també ha ressaltat entre les seves accions les relacionades amb el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, amb l'anunci de la convocatòria del concurs d'Idees per a la seva construcció i l'inici de l'organització de la catalogació del llegat fotogràfic i l'arxiu personal del fotògraf.

A més, l'Executiu ha recordat la recepció de les cases de can Montserrat i can Toni Catany, de Llucmajor; així com l'inici de l'adquisició de la casa de la Trinxa. Un altre triomf que s'ha esmentat ha estat l'aprovació per part del Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) del conveni que facilitarà el trasllat de la Conselleria a Can Oleo en el primer bimestre de l'any.

El Govern, durant aquest any, també ha realitzat l'aixecament de la planimetria de les cases de Llucalcari que foren donades per l'artista Joan Junyer; un fet que ha figurat com a pas previ para en 2018 treure a concurs públic el projecte de rehabilitació de la finca.

L'Orquestra Simfònica arriba a tote les Illes 
Quant a l'àmbit musical, l'Orquestra Simfònica de Balears (Osib) ha complert amb el deute d'arribar a totes les illes. Així, l'orquestra va tornar a actuar a Formentera després de 15 anys i per segona vegada en la seva història. A més, per tancar l'any l'Orquestra ha fet una gira de concerts solidaris a Mallorca, Menorca i Eivissa.

A més, s'ha arribat al final de la tramitació de l'expedient de compra del llegat a l'exili del músic mallorquí Baltasar Samper, iniciat a l'estiu del 2017. D'aquesta manera, el Govern va donar llum verda per a la seva adquisició per un valor de 40.000 euros. Finalment, en aquesta llista d'èxits, l'àrea que gestiona Fanny Tur ha esmentat la seva implicació en el projecte del Museu Marítim de Mallorca impulsat pel Consell de Mallorca amb l'aprovació dels estatuts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.