algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

Una Nit de la Cultura austera i emotiva

Aquest dijous vespre s'ha fet al teatre Principal de Palma la Nit de la Cultura, organitzada per l'Obra Cultural Balear que ha tengut com a punt més destacat la reivindicació de la figura dels presos polítics catalans i especialment de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que han rebut el premi Gabriel Alomar que atorga la junta directiva de l'OCB. El portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, i la tresorera de l’ANC, Núria Guillaumes, han recollit el guardó.

Les primeres files d'un teatre ple eren ocupades per representants institucionals: el president del Consell, Miquel Ensenyat, el batle de Palma, Antoni Noguera, la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets i el president del Parlament Balti Picornell... han encapçalat la nodrida representació institucional.

L'acte ha començat amb una llarguíssima ovació a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, qui interpretà les mamballetes com un reconeixement a «tot el poble de Catalunya» que «aquests darrers mesos ho ha passat malament».

L'escenografia no podia ser més austera i damunt l'escenari Maria Antònia Serra que ha exercit de presentadora ha donat el sus a la gala.

Jaume Mateu ha fet la intervenció inaugural amb un discurs d'homenatge a les persones premiades i en el qual ha destacat que l'any que és a punt de començar estarà dedicat a Josep Maria Llompart.

A continuació s'han alternat els lliuraments de premis amb les actuacions musicals. Roger Mas, Borja Penalba, Mireia Vives i del Projecte Cruïlles, que inclou intèrprets de les Illes: Maria Josep Cardona, de Formentera; Isidor Marí, d’Eivissa; Anna Ferrer, de Menorca; i Miquel Brunet, de Mallorca han posat la part artística.

La relació de la resta de premis han estat:

—Premi Francesc de Borja Moll: setmanari El Iris.
—Premi Josep Maria Llompart: Maria Barceló i Crespí.
—Premi Emili Darder: Magisteri Teatre-Mag de Poesia.
—Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel: Joana Gomila i Sansó.
—Premi Bartomeu Oliver: Jaume Llabrés i Aina Pascual.
—Premi Miquel dels Sants Oliver: Somnis compartits. La identitat mallorquina a debat, de Joan Colom i Joan Pau Jordà i Sánchez.
—Premi Aina Moll i Marquès: Maria M. Gelabert i Miró.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Picornell, fa mes de 6 anys

És una vergonya llegir els comentaris que sempre intent evitar dels personatges de la web del pseudo diari mallorquí? Última hora, demanant per exemple un tal Juanjo un 155 per a Mallorca per treure tota aquesta xusma catalanista i d’esquerres ja que s’estima més que el PP li robi a passar vergonya perquè al Principal es demani la llibertat d’unes persones pels seus pensaments.
És una vergonya que la gran majoria de mallorquins pensin així per desgràcia, si no som forts, si no defensam la nostra llengua i cultura ens destrossaran els de defora i els de dins mateixos que no suporten una relació entre cultura ni idioma mallorquí i català. Llibertat ara i sempre. Visca Mallorca i Visca Catalunya, Lliure i mai espanyolista.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente